NOVOSADSKI DS OPTUŽUJE, SNS UZVRAĆA: DS da prestane da širi laži o Andreju Vučiću
Foto: Beta

Oštra saopštenja

NOVOSADSKI DS OPTUŽUJE, SNS UZVRAĆA: DS da prestane da širi laži o Andreju Vučiću

Politika -
Novosadski odbor Demokratske stranke saopštio je danas da je Srpska napredna stranka u Novom Sadu formirala izborni štab za pokrajinske i lokalne izbore koji će voditi brat premijera Srbije Andrej Vučić.

NOVI SAD - Kako se navodi u saopštenju demokrata SNS je formirala i izborne štabove za svaki deo grada i otvorila stranačke prostorije na dvadesetak lokacija u gradu.

"Samo u središnjem delu Bulevara oslobođenja, stranka Aleksandra Vučića je zakupila tri lokala, a istorijski i do sada neviđen slučaj drskosti i bahatosti predstavlja njihovo useljenje u prostorije jedinog dnevnog lista na srpskom jeziku u Vojvodini - "Dnevnika", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe naprednjaci su na taj način pokazali svoj prezir prema osnovnim postulatima demokratskog poretka i života u društvenoj zajednici, jer je "svaka vlast u Srbiji pokazala aspiracije da utiče na uređivačku politiku u javnim glasilima, ali su samo novosadski "naprednjaci" i javno zaseli u prostorije jednog dnevnog lista i preduzeća u većinskom vlasništvu države".

Gradski odbor Demokratske stranke konstatovao je da je SNS, u ovom trenutku, verovatno najveći zakupac poslovnog prostora u Novom Sadu.

"Srpska napredna stranka je trenutno i jedina brzorastuća privatna firma u gradu, dok sve druge ili propadaju ili jedva sastavljaju kraj s krajem. Budući da prosečan zakup lokala u koje su se uselili iznosi najmanje 120 evra, a fiksni troškovi još bar 80 evra, prostom računicom se dolazi do podatka da SNS samo za novoiznajmljeni poslovni prostor mesečno treba da plati više od 40.000 evra, odnosno približno 5.000.000 dinara", navodi se u saopštenju.

Novosadske demokrate, podsećajući da bi lokalni i pokrajinski izbori po zakonu trebalo da se održe u aprilu sledeće godine, upitale su koliko je novca za predizbornu kampanju pripremila SNS.

"To pitanje postavljaju i građani Novog Sada, koji su se tokom protekle nedelje javljali Gradskom odboru Demokratske stranke kako bi iskazali svoj revolt zbog toga što već sada ne mogu da mrdnu nigde u gradu, a da ne naiđu na postere Aleksandra Vučića u izlozima, te plakate i grafite mržnje prema predsedniku Demokratske stranke", saopštio je GO DS iz Novog Sada.

SNS: DS da prestane sa iznošenjem laži o Andreju Vučiću

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu poručio je danas Demokratskoj straci (DS) da je krajnje vreme da prestane sa iznošenjem licemernih laži o članovima porodice Aleksandra Vučića, istakavši da premijerov brat Andrej nikada nije tražio funkciju ni u SNS, ni u izvršnoj vlasti.

"Andrej Vučić nije član Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad, niti je član Saveta za Vojvodinu, niti je šef Izbornog štaba za Novi Sad i Vojvodinu, kako navode licemerne demokrate, već ponosni član SNS, a samim tim ima pravo da prisustvuje sranačkim skupovima i dešavanjima",

"Andrej Vučić nikada nije tražio funkciju, ni u stranci, ni u izvršnoj vlasti, za razliku od supruge Bojana Pajtića, Vesne Pajtić, koja, zajedno sa Milovanom Brkićem, Predragom Popovićem i Danilom Ređepovićem vodi Demokratsku stranku i najlažljiviju i najprljaviju kampanju protiv porodice Vučić i Srpske napredne stranke", navodi se u saopštenju SNS-a.

Ogovarajući na tvrdnje DS da su naprednjaci formirali izborne štabove i otvorili prostorije na dvadesetaka lokacija u Novom Sadu prostorija na dva, Gradski odobr SNS naglašava, za razliku od demokrata, koji žive u državnim vilama, SNS zakupljuje prostorije u skladu sa zakonom i transparentno.

Srpska napredna stranka (SNS)poručila je danas Demokratskoj stranci (DS) da bi im bilo pametnije da se više ne oglašavaju, jer su se već previše obrukali i osramotili.

Demokrate su se, naglašavaju u SNS, prvo obrukali i osramotili režiranjem napada na svog šefa i šefa režima u Vojvodini, Bojana Pajtića, a zatim i pritiscima na nezavisne nadležne državne organe koji su radili i svoj posao, i otkrili da je upravo dugogodišnji član DS-a pisao grafite mržnje prema Pajtiću.

"Razumemo marketinške trikove demokrata zbog straha od budućih izbora i očiglednog gubitka podrške građana, ali ih molimo da puste nadležne državne organe da rade svoj posao i da ih više ne napadaju, kada im se ne sviđaju rezultati njihovog rada", navodi se u saopštenju SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track