NVO KUĆA PRAVDE STRAZBUR: Podrška Vladi na putu ka Evropi
Foto: Fonet

Neophodno jedinstvo

NVO KUĆA PRAVDE STRAZBUR: Podrška Vladi na putu ka Evropi

Politika -
I danas u Srbiji mnogima ne odgovara da Srbija konačno bespovratno zakorači u EU i postane pravno uređena zemlja u kojoj su svi jednaki pred zakonom.

Srbija je više od dva veka raspolućena i državno i politički. Za sve to vreme, njeni građani vode borbu da ostanu u prostoru gde Srbija pripada i geografski i civilizacijski – a to je Evropa, kaže se u saopštenju udruženja građana "Kuća pravde Strazbur".

U saopštenju se dalje navodi da "skoro dve decenije građani Srbije čekaju da postanu deo Evropske porodice. Sve vlade od 2000.godine kao svoj primarni cilj u svom programu isticale su ulazak Srbije u EU. Kada su zvaničnici EU pre nekoliko dana napokon saopštili vest da će Srbije do kraja godine otvoriti poglavlja 32 i 35 u Srbiji su počele da se dešavaju čudne i opasne stvari.

Važno je podsetiti da je kroz istoriju bilo političkih ličnosti koje su nastojale okrenuti Srbiju ka Evropi. Miloš, Mihajlo, Milan i Aleksandar Obrenović, Aleksandar Karađorđević i Zoran Đinđić su političku orjentaciju prema Evropi platili ili glavom ili izgnanstvom.

I danas u Srbiji mnogima ne odgovara da Srbija konačno bespovratno zakorači u EU i postane pravno uređena zemlja u kojoj su svi jednaki pred zakonom. Činjenica je da su najrazvijenije, najuređenije, najmoćnije i najbogatije zemlje Evrope i sveta odale priznanje i pohvalile rad Vlade Srbije.

U izuzetno teškom vremenu u kome živimo neophodno je jedinstvo svih činilaca u društvenom i političkom životu, kao i mudro i promišljeno delovanje ključnih političkih aktera", kaže na kraju Izvršni direktor UG „Kuća pravde Strazbur“ Aleksandar Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track