O OVOME SE ĆUTALO 14 GODINA: Zašto je tužilac hteo da se UBIJE noć pred atentat na Đinđića
Foto: Profimedia I Arhiva

Nerazjašnjeni pokušaj samoubistva

O OVOME SE ĆUTALO 14 GODINA: Zašto je tužilac hteo da se UBIJE noć pred atentat na Đinđića

Društvo -

Početak marta u Srbiji 2003. godine nije mirisao na dobro. Privodile su se kraju završne pripreme za okršaj države sa mafijom. Bilo je samo pitanje ko će biti brži.

Većina učesnika ovih događaja bila je toga svesna, piše list Ekspres. Verovatno i sam Zoran Đinđić. Akcija "Svedok" bila je pri kraju, Ljubiša Buha Čume je već u Slovačkoj dao iskaz specijalnom tužiocu Jovanu Prijiću u kojem je vođa surčinskog klana teško optužio svoje dojučerašnje saradnike. Oni su već kod hale "Limes" pokušali da ubiju premijera. U takvoj uzavreloj atmosferi država je pripremila kontraudar.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Finale akcije "Svedok" bilo je planirano za četvrtak, 13. mart 2003. godine, kada je trebalo da budu uhapšeni Dušan Spasojević, Mile Luković Kum i ostali pripadnici zemunskog klana. Milorad Ulemek Legija nije bio na spisku lica koja je trebalo da budu uhapšena u okviru akcije, otkrili su međusobno nepovezani izvori.

Foto: AP
Foto: AP

Još jedan događaj se zbio u kasnim popodnevnim časovima 11. marta. kada je u prostorijama tužilaštva jedan tužilac koji je bio duboko uključen u istragu oko pripadnika surčinsko-zemunske grupe i akciju njihovog hapšenja pokušao da se ubije skokom s prozora svoje kancelarije. Tragediju je sprečio njegov kolega S.S. koji ga je bukvalno u poslednjem momentu skinuo sa simsa.

EKSKLUZIVNO! NEOBJAVLJENI DETALJI Zvezdan Jovanović: Đinđića sam UBIO prvim metkom!

Šta li je moglo naterati tužioca da se odluči na takav korak, do danas nije jasno, mada i sam ovaj pokušaj samoubistva nije bio do danas poznat javnosti.

ŠOKANTNO! ĐINĐIĆA UBILI IZ DVORIŠTA VLADE: Zvanična verzija pada u vodu?

BIVŠI ŠEF UKP OTKRIO: Papire o Sablji i Šariću čuvam na 7 TAJNIH lokacija! Ako mi se nešto desi...

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Ove izjave su Đinđića odvele u istoriju!

(Ekspres)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track