OBRADOVIĆ U POSETI NOVOM SADU: Budućnost Srbije je u informacionim tehnologijama
Foto: Beta

Lider Dveri za usavršavanje domaćeg obrazovanja

OBRADOVIĆ U POSETI NOVOM SADU: Budućnost Srbije je u informacionim tehnologijama

Politika -

Predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović, posetio je u subotu jednu modernu srpsku Aj-ti kompaniju u Novom Sadu i tom prilikom rekao da su savremene informacione tehnologije budućnost moderne industrije.

"Ovo je Srbija kakvu želim. Srbija u kojoj će mladi školovani mladi ljudi biti zadovoljni svojim poslom, imati ozbiljna primanja, neće odlaziti u inostranstvo, ostajaće ovde, i izvoziće svoje znanje iz savremenih informacionih tehnologija", rekao je Obradović.

Obradović je dodao, da je za tako nešto potrebna podrška države.

"Biću srpski predsednik koji će pružiti punu podršku domaćem Aj-ti sektoru i inovacionim delatnostima. Za razliku od aktuelne vlasti Aleksandra Vučića, neću ulagati u strane firme i kompanije. Neću dozvoliti da se državne subvencije daju britanskoj kompaniji Endava, i da se tako pravi konkurencija domaćem Aj-ti sektoru. Ne želim da moj narod robuje stranim firmama. Ne želim da budemo jeftina radna snaga kod stranog gazde u sopstvenoj zemlji. Želim da budemo svoji na svome, želim da živimo dostojno čoveka, da živimo kao ljudi, i da možemo da živimo od svoga rada", istakao je predsednik Dveri.

Obradović je posebno insistirao na usavršavanju našeg obrazovanja, i da već od osnovne škole moramo povećati broj časova informatike, a već od petog razreda moramo imati stručnu praksu rada na računarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track