OBRT U PREGOVORIMA SA OTMIČARIMA: Britanske obaveštajne službe spasavaju Srbe otete u Libiji!
Foto: Facebook), Jovica Stepić, Privatna Arhiva

Nova nada

OBRT U PREGOVORIMA SA OTMIČARIMA: Britanske obaveštajne službe spasavaju Srbe otete u Libiji!

Politika -
Nakon učešća turske tajne službe, pregovore sa otmičarima preuzeli britanski obaveštajci, koji, prema oceni stručnjaka, imaju najviše iskustva u talačkim situacijama

BEOGRAD - Sudbina službenika srpske ambasade u Libiji Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su oteti nedaleko od Tripolija, u rukama je britanske obaveštajne službe, koja je nakon pokušaja turskih specijalaca preuzela pregovore s otmičarima, saznaje Kurir.

- O njihovom oslobađanju sada pregovaraju Britanci. Nadamo se pozitivnom ishodu, jer oni u tome imaju najviše iskustva - rekao je za Kurir izvor blizak istrazi.U Libiji, zajedno s pripadnicima Bezbednosne informativne agencije, boravi državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.Podsetimo, Stankovićeva i Stepić oteti su 8. novembra, kad je pucano na kolonu vozila u kojoj je bio i ambasador Srbije Oliver Potežica, koji tom prilikom nije povređen. Nakon vesti o otmici, u javnosti se pojavila informacija da je Stankovićeva i ranije bila kidnapovana, o čemu su bili informisani samo članovi porodice, zaposleni u ambasadi i MSP.Premijer Aleksandar Vučić ranije je rekao da je uveren da su državljani Srbije živi.- Kad završimo, sve ćemo reći. Uveren sam da su ljudi živi, inače se razgovori ne bi vodili - rekao je Vučić. (J. R. - S. Đ.)

Marko NicovićBRITANCI SU NAJSPOSOBNIJI ZA TE AKCIJEBivši načelnik beogradske policije Marko Nicović kaže za Kurir da nije začuđujuće to što su Britanci preuzeli pregovore:- Britanska služba stiče status sposobne u međunarodnim okvirima, kao i službe koja prednjači u spasavanju hrišćana iz čeljusti ekstremnih muslimana, to je suština. Na taj način pokazuju da brinu o svim Evropljanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track