Oliver Ivanović pušten na tri sata za rođendan sina (5)
Foto: Privatna Arhiva

Lider Srba s Kosova i Metohije nakratko bio na slobodi

Oliver Ivanović pušten na tri sata za rođendan sina (5)

Politika -
Sve vreme boravka sa porodicom u kući bio je pod prismotrom policije i zatvorskih čuvara, nakon čega je vraćen u pritvor

BEOGRAD - Sud Euleksa pustio je juče na slobodu lidera Građanske inicijative SDP na svega tri sata da bi sa porodicom proslavio peti rođendan sina Bogdana.

Sve vreme boravka u kući u Kosovskoj Mitrovici bio je pod policijskom prismotrom, nakon čega je vraćen u pritvor.Supruga Olivera Ivanovića Milena kaže da su svi bili srećni što su imali priliku da budu na okupu, a posebno najmlađi član njihove porodice.- Oliver je bio pušten na tri sata, ali su ga, nažalost, već vratili. Baš smo lepo proslavili rođendan, duvali smo svećice i jeli tortu. Bogdanu je mnogo značilo da mu tata bude tu jer je ovo već treći rođendan po redu otkad se sve ovo desilo. Oliverov dolazak ipak je malo ublažio tugu - kaže Ivanovićeva.Ona navodi da su joj supruga doveli pod policijskom pratnjom.- Oliver je bio pod policijskim prismotrom. Došla je i kosovska policija i stražari iz pritvora su bili tu, ali nas nisu ometali. Imali smo pravo da proslavimo rođendan onako kako želimo. U gostima su nam bili i članovi najuže porodice i bilo je zaista lepo - ističe Milena Ivanović.Ipak, kako ističe, očev dolazak i brzi povratak zbunio je njihovog sina Bogdana.- On sada ima mnogo pitanja jer mu nije jasno zašto je tata opet otišao. A evo, spremamo se da idemo i u igraonicu, da i tamo s drugarima proslavi rođendan. Zaista gledamo da mu što više ulepšamo ovaj dan posle svih onih ružnih stvari koje su nam se desile - kaže Ivanovićeva.

Sramna presudaOSUĐEN NA DEVET GODINAOliver Ivanović je prvostepenom presudom osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin počinjen nad civilima tokom 1999. godine. Njemu je zatim ukinut kućni pritvor, kada ga je kosovska policija prebacila u pritvorsku jedinicu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track