OPROŠTAJNA POSETA: Nikolić primio odlazećeg ambasadora Iraka
Foto: Tanjug Sava Radovanov

razgovor o izazovima današnjice

OPROŠTAJNA POSETA: Nikolić primio odlazećeg ambasadora Iraka

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa odlazećim ambasadorom Republike Irak Falahom Abdulhasanom Abdulsadom o ulozi dve države u prevazilaženju izazova današnjice, među kojima je najveći problem terorizma u svetu.

Ambasador Iraka istakao je da iračka vojska ostvaruje velike uspehe u borbi sa terorističkom Islamskom državom u poslednja dva meseca, otkako su u obližnjoj Siriji počeli intenzivni vazdušni udari na terorističke jedinice i njihovu infrastrukturu, saopšteno je sa Andrićevog venca.

Govoreći o migrantskoj krizi, ambasador Abdulsade je rekao da je Srbija svojim odnosom prema migrantima, od kojih su mnogi došli iz Iraka, održala lekciju drugim zemljama po pitanju poštovanja ljudskih prava.

Takođe, irački ambasador je napomenuo da stav Iraka prema nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije ostaje nepromenjen.

Predsednik Nikolić poželeo je narodu Iraka da što pre prevaziđe probleme u kojima se danas nalazi i da Irak ponovo bude stabilna, mirna i bogata zemlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track