OPROŠTAJNA POSETA: Nikolić primio slovenačkog ambasadora Buta
Foto: Tanjug

Susret u Predsedništvu

OPROŠTAJNA POSETA: Nikolić primio slovenačkog ambasadora Buta

Politika -
Treba biti iskren i priznati da je evidentno da su se u Srbiji u poslednje dve godine desile mnoge pozitivne promene, kao i da je Srbija počela da funkcioniše kao moderna država, rečeno je tokom sastanka

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i dosadašnji ambasador Slovenije Franc But ocenili su danas da su se u Srbiji u poslednje dve godine desile mnoge pozitivne promene, da je Srbija počela da funkcioniše kao moderna država kao i da dve zemlje održavaju sjajne bilateralne odnose.

"Treba biti iskren i priznati da je evidentno da su se u Srbiji u poslednje dve godine desile mnoge pozitivne promene, kao i da je Srbija počela da funkcioniše kao moderna država“, rečeno je tokom oproštajnog sastanka sa slovenačkim ambasadorom, saopštila je Sližba za saradnju sa medijima predsednika.

Ambasador But je rekao da je Slovenija zahvalna što je u protekle dve godine došlo do velikog napretka po pitanju sukcesije bivše SFRJ i izrazio nadu da će se uskoro videti napredak i po pitanju arhiva. On je takođe istakao da Srbija pravi odlučne korake u budućnost i da je ohrabrujuće bilo videti pre dve godine kako je dobila predsednika Republike koji će zaista biti predsednik Republike, što znači svih građana, a ne pre svega samo jedne političke partije, navodi se u saopštenju.

Predsednik Nikolić je izrazio očekivanje da će se odlični odnosi između Srbije i Slovenije i u budućnosti unapređivati i da će naše privrede, koje su prirodno upućene jedna na drugu, uskoro moći da rade i na zajedničkom proizvodu, sa kojim ćemo udruženo moći da nastupamo na trećim tržištima, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track