OSLOBOĐEN ZA NEPRIJAVLJIVANJE IMOVINE Šutanovac: Svi dokazi su na mojoj strani
Foto: Dragana Udovičić

Nije imao nameru da prikrije imovinu

OSLOBOĐEN ZA NEPRIJAVLJIVANJE IMOVINE Šutanovac: Svi dokazi su na mojoj strani

Politika -

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu je predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Šutanovca oslobodio optužbe za neprijavljivanje imovine.

Kako je saopštila DS, sud je procenio da on nije imao nikakvu nameru da imovinu prikrije.

"Nakon četiri godine iskonstruisanog političkog i medijskog progona, posle duge borbe za istinu, zadovoljan sam zbog ishoda u kome je istina pobedila. Dokazi izvedeni u postupku od samog početka apsolutno su utvrdili da nije postojao nijedan element krivice za krivično delo koje mi se stavljalo na teret. Bio sam svestan da su dokazi na mojoj strani i da je odluka mogla biti drugačija samo uz teško pravno nasilje", naveo je Šutanovac u pisanoj izjavi.

Kako je Šutanovac naveo u komentaru, sud nije podlegao nikakvim pritiscima koji su postojali i kojima je cela Srbija mogla da svedoči kroz "veliku i kontinuiranu medijsku kampanju".

"Očekujem da će se vest o oslobađajućoj presudi naći na isto onoliko naslovnih strana na koliko se našla vest da sam kriv, jer to je slobodno i objektivno novinarstvo", izjavio je Šutanovac i zahvalio svim medijima koji su neutralno izveštavali o celom postupku.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je u avgustu 2012. godine Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca jer, kako je smatrala, on nije prijavio imovinu.Agencija je tada tvrdila da Šutanovac nije prijavio imovinu koju su stekli on i njegova supruga na Vračaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track