OTKAZAO ZBOG ŠEŠELJA: Milanović ne dolazi na samit u Beograd
Foto: Reuters

Hrvatski premijer otkazao učešće

OTKAZAO ZBOG ŠEŠELJA: Milanović ne dolazi na samit u Beograd

Politika -
U srpskoj prestonici 16. decembra održava se sastanak šefova vlada Kine i 16 država srednje i istočne Evrope

ZAGREB - Premijer Hrvatske Zoran Milanović neće doći 16. decembra u Beograd, jer je očekivao da se vlast u Srbiji korektno i jasno izjasni o ponašanju i istupima Vojislava Šešelja nakon povratka iz Haga, potvrđeno je u Vladi Hrvatske.

Tada će u Beogradu biti održan sastanak šefova vlada Kine i 16 država srednje i istočne Evrope. "Premijer Milanović je očekivao od vlade u Beogradu da se korektno i jasno izjasni o ponašanju i istupima Vojislava Šešelja nakon povratka iz Haga", rekao je portparol Vlade Nikola Jelić. On je dodao da je Milanović očekivao da se vlast u Srbiji "ogradi od Šešeljevih istupa, a a budući da to nije učinjeno u takvim okolnostima smatra da bi bilo smešno ići u Beogradu".

Premijer je, dodao je Jelić, očekivao konstruktivnije i razumnije ponašanje beogradskih vlasti. Umesto njega će u Beograd doputovati najverovatnije ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, "čiji boravak u Srbiji neće imati nikakav politički prizvuk".

Podsetimo, Milanović je posetio Beograd u januaru 2013, a tri meseca kasnije Vučić je boravio u Zagrebu, kada se sastao sa ministarkom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesnom Pusić, predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem i premijerom Zoranom Milanovićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track