OTKRIVAMO: Premijer ribao ministre, Dačić terao MMF iz Srbije!
Foto: Fonet

Šta se dešavalo na sednici Vlade Srbije

OTKRIVAMO: Premijer ribao ministre, Dačić terao MMF iz Srbije!

Politika -
Šef Vlade propitivao članove kabineta kako im ide usklađivanje sa zakonima EU, dok se lider SPS ostrvio na predstavnika MMF

BEOGRAD - U Nemanjinoj 11 juče je bila burna sednica Vlade!Prema tvrdnjama našeg izvora, premijer Aleksandar Vučić je preslišavao ministre dokle je ko od njih stigao sa usaglašavanje zakona sa EU propisima, a šef diplomatije Ivica Dačić je rekao da bi voleo da što pre vidi leđa MMF, i to dok je predstavnik MMF prisustvovao sednici! U preslišavanju je, prema tvrdnjama naših izvora, najgore prošla ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković jer je u najvećem zaostatku.Bez protekcije- Vučić je na sednici Vlade propitivao ministre da vidi dokle su stigli i ispostavilo se da kaskaju s poslom. Generalno, kasni se, ne mnogo, mesec-dva, ali problematično je što Snežana Bogosavljević Bošković ništa nije uradila! Vučić ju je pitao zašto je to tako, a ona je odreagovala kao i uvek - zbunjeno. Rekla je da ne zna, ali da se radi na tome - kaže izvor Kurira.

Ovoj sednici prisustvovao je i predstavnik MMF zbog privatizacija i fiskalne konsolidacije, a i njemu je priređeno „iznenađenje“.Veća kontrola- Dačić je poručio da bi želeo da MMF vidi leđa što pre. I sve to dok je predstavnik MMF bio u sali. Ministri su samo ćutali, ali mu je Vučić kazao da nema takvo mišljenje i da je on sam tri puta veći MMF od samog MMF - kaže naš izvor i dodaje:- Vučić je kazao da je bolje da ima što više kontrola kako bi se ispravile greške i propusti koji su pravljeni u prošlosti.Dačić je u razgovoru za Kurir potvrdio naša saznanja:- Reagovao sam tako zato što MMF ima misije samo u zemljama u kojima je kriza.Portparol Ministarstva poljoprivrede tvrdi da njihov resor ne kasni sa usklađivanjem zakona te da ministarki niko nije držao bukvicu.

Nije jedinaI KORI KASNILA SA ZAKONIMAKori Udovički, ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kako je Kurir već pisao, mnogo je kasnila sa usvajanjem zakona koji su u njenoj nadležnosti. Bilo je ozbiljnih naznaka da se neće na vreme naći u proceduri, što joj je prilikom sednica i ukazivano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track