Pajtić: Aktuelnoj vlasti ne treba opozicija da bi pala
Foto: Nebijša Mandić

Lider DS kritikovao vlast

Pajtić: Aktuelnoj vlasti ne treba opozicija da bi pala

Politika -
SNS uživa podršku, ali oko 25 odsto od ukupnog biračkog tela, dok je preostalih 75 posto nezadovoljno, tvrdi lider DS

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da aktuelnoj vlasti u Srbiji ne treba opozicija da bi pala, jer njeni potezi dovode do očajanja čitave društvene slojeve, od zaposlenih u pravosuđu, preko prosvetara do policije.

"Obećali su da će biti manje korupcije, više zapošljavanja i stranih investicija, da će Arapi i Kinezi dolaziti sa milijardama i rešavati naše probleme. Međutim, po "Transparensi internešenelu", nivo korupcije veći je nego ikada, dnevno se zadaužujemo osam miliona evra, imamo 21.000 manje zaposlenih, tri puta manje investicija nego 2012. i prvu put smanjenje plata i penzija", rekao je Pajtić sa sutrašnji Blic. Prema njegovom mišljenju, "Vlada svojim diletantskim potezima sama sebe dovodi u poziciju neodrživosti". Na pitanje kako onda, pored svega toga, SNS ima ogromnu podršku, lider DS tvrdi da istraživanja ne odgovaraju istini. "SNS uživa podršku, ali oko 25 odsto od ukupnog biračkog tela, dok je preostalih 75 posto nezadovoljno. Velika je bila apstinencija na izborima, a za naše loše pozicioniranje razlog je bio i to što je počasni predsednik DS samo mesec dana pred izbore izašao iz stranke, napravio svoju i zbunio i razočarao boirače", rekao je Pajtić.

On je naveo da "režimska istraživanja plaća Vlada na razne načine i ona samo ponavlja rezultate sa martovskih izbora". "Ispada da svi podržavaju Vučića i reforme Vlade, što je apsurdno. Izboru u Majdanpeku i Mionici su potvrda toga, gde smo osvojili dvocifrenu podršku", rekao je predsednik DS.Pajtić smatra da je rejting DS "neuporedivo veći nego što nam ga daju, 11-12 odsto", ali da nigde ne mogu da se vide ti podaci "zato što je zbog medijske blokade moguće doći tek do ponekog medija". Na pitanje šta opozicija može još da uradi, osim što proziva medije, Pajtić je odgovorio: "Nastavićemo da se borimo kroz zakonodavne inicijative, što smo i do sada radili. U toku je akcija "buđenje Srbije" u okviru koje obilazimo sve gradove i opštine, jer je očigledno da se do građana mora doći kroz neposrednu komunikaciju". "Proteste ćemo izražavati i na ulicama, jer ne možemo da čekamo skrštenih ruku da ova vlast upropaštava Srbiju", rekao je lider demokrata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track