PAJTIĆ: Ostajem u DS! Opozicija u Skupštini daje legitimitet režimu
Foto: Marina Lopičić

PAJTIĆ: Ostajem u DS! Opozicija u Skupštini daje legitimitet režimu

Politika -

BEOGRAD - Bivši predsednik i poslanik Demokratske strane Bojan Pajtić izjavio je da nema nameru da napusti DS, ali da je podneo ostavku na mandat poslanika u znak podrške studentima jer bi ostanak u Skupštini Srbije značio davanje legitimiteta aktuelnoj vlasti.

"Podneo sam ostavku na mandat poslanika u znak podrške studentima. Osetio sam da kao univerzitetski profesor imam obavezu da to učinim. Izlaskom na ulice moji studenti su pokazali integritet, pamet i nepokolebljivu volju da ne priznaju legitimitet režima", rekao je Pajtić.

Pajtić je kazao da su protesti građana Srbije "krik srpske mladosti" koja, kako je rekao, "ne želi da se udavi u blatu laži, krađe izborne volje, korupcije i beznadja".

"Većinom opozicionih političara (premijer i lider SNS Aleksandar) Vučić često manipuliše. Medije je uglavnom 'dresirao', ali mu je narod nepoznanica. I zato se plaši", rekao je Pajtić, koji je profesor na Pravnom fakultetu Novosadskog univerziteta.

Istakao je da su ljudi koji protestuju - slobodni ljudi, koje "niko nije dovezao na protest", već su na njega došli svojevoljno. " Pajtić je naveo da opozicija ostankom u Skupštini daje legitimitet vladajućem režimu Aleksandra Vučića i alibi političarima iz EU, SAD i drugih zemlja.

"Oni znaju da se u Srbiji živi u diktaturi, ali, ako opozicija sedi u parlamentu - znači, ima parlamentarizma, ima dijaloga, ima legitimiteta, ima kontrole i podele vlasti", rekao je Pajtić i dodao da bi bojkot opozicije bio vest važnija od toga da se "neki poslanik opozicije posvadjao sa gospodjom (Majom) Gojković ili Marijanom Rističevićem".

Upitan da li će u vojvodjanskom parlamentu formirati poslanički klub sa Sašom Jankovićem, Pajtić je kazao da se Saša Janković iskristalisao kao neko ko ima mandat i obavezu da povede novu opoziciju - "drugačiju i sa većim potencijalom nego što je danas slučaj".

(Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja