Pajtić podneo ostavku na poziciju šefa poslaničke grupe DS

Dan posle gubitka unutarstranačkih izbora

Pajtić podneo ostavku na poziciju šefa poslaničke grupe DS

Politika -

NOVI SAD - Dosadašnji predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić podneo je danas, dan nakon što je izgubio unutarstranačke predsedničke izbore, neopozivu ostavku na dužnost šefa poslaničke grupe DS, na koju je izabran pre nekoliko meseci.

Kao je Pajtić rekao, među juče izabranim rukovodiocima DS, prema njegovom mišljenju "nema narodnih poslanika kojima bi ustupio tu poziciju", ali da ipak oseća "obavezu da podnese neopozivu ostavku".

"Šef poslaničke grupe mora biti neko ko će u potpunosti deliti vrednosti i politički rezon onih koji stranku vode. U suprotnom bismo zvučali kao raštimovani orkestar, a poruke koje šaljemo bile bi kontradiktorne i zbunjujuće", ocenio je Pajtić.

Pajtić je u pisanoj izjavi poručio da je od "ponovnog osnivanja DS i predsednikovanja profesora (Dragoljuba) Mićunovića i Zorana Đindjića komparativna prednost stranke bila to što su njeno rukovodstvo činili ljudi znatno obrazovaniji i u profesionalnom smislu utemeljeniji nego vrhovi konkurentskih partija".

"Juče je stranka na izrazito demokratski i legitiman način donela odluku da je vode Šule (Dragan Šutanovac), Kena (Radoslav Milojičić) i Balša (Božović), odustavši od višedecenijske prednosti koju je u odnosu na ostale organizacije DS imala. Taj izbor kao demokrata poštujem", dodao je Pajtić.

Poručio je da se nada da će "novi pristup i većinske odluke članova omogućiti da DS dopre do srca novih birača koji su do juče bili nedostupni", a onima koji su glasali za njega da svaki glas doživljava kao "priznanje nastojanjima da sačuva DS".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track