Pajtić: Uskoro rekonstrukcija Vlade Vojvodine
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Pajtić: Uskoro rekonstrukcija Vlade Vojvodine

Politika -
Rekonstrukcija će biti izvršena na predlog koalicionih partnera u pokrajinskoj vlasti LSV i SDS, koji su predložili da imaju veću participaciju u pokrajinskoj vlasti, rekao je Pajtić

BEOGRAD - Bojan Pajtić, lider DS i vojvođanski premijer, najavio je da će u narednih nekoliko dana biti rekonstruisana pokrajinska vlada i da će se dosadašnjim partnerima DS, LSV, SVM priključiti i SDS Borisa Tadića.

- Rekonstrukcija će biti izvršena na predlog koalicionih partnera u pokrajinskoj vlasti LSV i SDS, koji su predložili da imaju veću participaciju u pokrajinskoj vlasti - rekao je Pajtić.On je dodao i da još nije bilo govora o personalnim rešenjima i negirao najave medija da su LSV i SDS tražili odlazak Dragoslava Petrovića (DS) iz vlasti. Međutim, iako je Pajtić optimista po pitanju razrešenja političkog stanja u Vojvodini, u LSV i SDS tvrde da pregovori još ništa završeni. Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV, kratko je za Kurir rekao da su „razgovori još u toku“ i da se „rezultati očekuju uskoro“. I portparol SDS Konstantin Samofalov juče je rekao da „ništa nije dogovoreno“.Podsetimo, pre dva dana u Pokret socijalista Aleksandra Vulina prešla su dva poslanika parlamenta Vojvodine koji su bili na listama DS i DSS.(D. L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track