PAK UOČI POSETE PREDSEDNIKA NIKOLIĆA PORTUGALU: Dobra prilika za unapređenje ekonomske saradnje
Foto: Marina Lopičić

Intenziviranje bilateralnih odnosa

PAK UOČI POSETE PREDSEDNIKA NIKOLIĆA PORTUGALU: Dobra prilika za unapređenje ekonomske saradnje

Politika -

Savetnica za medije predsednika Srbije Stanislava Pak izjavila je danas da je njegova predstojeća zvanična poseta Portugalu dobra prilika da se intenziviraju bilateralni odnosi i da se unapredi ekonomska saradnja, jer za to postoji veliki prostor.

Ona je rekla da su tokom posete predsednika Portugalu, u sredu i četvrtak, predviđeni susreti na najvišem nivou, podsetivši da Srbija sa tom zemljom ima međudržavne odnose već 135 godina i da je prva ambasada otvorena pre 100 godina.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

"Ovo je dobra prilika da se odnosi intenziviraju. Politička saradnja je veoma dobra, a očekujemo unapređenje ekonomske saradnje jer za to postoji veliki prostor, posebno u oblasti agrara, građevinarstva, turizma...", navela je Pak.

Prema njenim rečima, postoji namera portugalske strane da investira u oblast vetroparkova 200 miliona evra što je, kako ističe, dobar signal.

Poseta predsednika Srbije Portugalu će, ukazala je Pak, svakako otvoriti novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

ZAHVALNOST NA MIROLJUBIVOJ SARADNJI I PRIJATELJSKIM ODNOSIMA Nikolić odlikovao predsednika Portugala

Predsedniku Nikoliću će tom prilikom simbolično biti uručeni ključevi grada Lisabona, dobiće i odlikovanje za unapređenje bilateralnih odnosa sa Portugalom, dok će Srbija dobiti na raspolaganje i kapelu Svetog Hrista u tom gradu.

"Portugal podržava Srbiju u evropskim integracijama i ne uslovljava nas da korigujemo odnose sa Ruskom Federacijom, što je dobar znak. Dobre signale smo od njih dobili i povodom migrantske krize - da je Srbija pokazala najlepše lice tokom te krize i stekla veliki ugled u Evropi", istakla je savetnica predsednika Srbije.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track