PALMA: Ediju Rami neće uspeti da otcepi deo Srbije
Foto: Nemanja Pancic

PALMA: Ediju Rami neće uspeti da otcepi deo Srbije

Politika -

- Možda će Edi Rama uspeti nešto drugo da uradi u Albaniji, ali da stvori Veliku Albaniju i otcepi deo Srbije, u tome sigurno neće uspeti. I mi moramo kao Srbija da držimo mir na Balkanu kao što smo do sada radili, Vlada Srbije i naš predsednik Aleksandar Vučić - izjavio je danas Dragan Marković Palma.

On je to izjavio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa vlasnicima petnaestak hotela iz grčkog letovališta Paralije, koji se nalaze u poseti Jagodini.

- Zamolio bi i grčku vladu da malo češće reaguje kada se vrši nepravda nad Srbijom od strane kosovskih Albanaca i premijera Albanije Edija Rame i siguran sam da određene probleme sa Albancima imaju i Grci - kazao je Marković.

- Srbija i Grčka imaju još jedan zajednički problem, a to su azilanti. Mislim da bi i Srbija i Grčka trebalo da vraćaju azilante u zemlje porekla, jer ni Srbija ni Grčka ne mogu da primaju neke nove ljude da budu korisnici i srpskog i grčkog budžeta - zaključio je predsednik Jedinstvene Srbije.

U poseti Jagodini nalaze se vlasnici hotela Mediteran Vilidž, Helas, Zafiros, Juras, Central, Panorama, Akteon, Principal, Stela, GL i Eurostar iz Paralije.

Vlasnik hotela Mediteran Vildž sa pet zvezdica na obali u Paraliji, Lambru Vasilis je ponudio da đaci koji u Jagodini završavaju turističke smerove dođu u njegove hotele na praksu. Takođe je izjavio da njegova kompanija ulazi u nove poslove i da ima budžet za to od 4 000 000 evra i da je u Jagodini video mnoge interesantne proizvode, posebno nameštaj i ponudio saradnju.

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je najavio da će od 12. do 16.juna u Paraliji boraviti delegacija od 250 ljudi iz Jagodine, sastavljena od privrednika, poljoprivrednika, prosvetnih radnika, studenata, đaka, vlasnika STR radnji i novinara, te da su sredstva za to obezbeđena, ne iz budžeta grada, već do donatora, a donator za to putovanje je fabrika FRIKOM na čemu im se Marković zahvalio.

Vlasnici hotela iz Paralije obišli su industrijsku zonu u Jagodini, kao i turistički kompleks.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Šta Vučić kaže o ideji ujedinjenja Albanije i Kosova ?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track