Palma Jagodincima podelio brdo para!
Foto: Promo

DOMAĆINSKI Lider JS primio čak 1.500 građana za dan

Palma Jagodincima podelio brdo para!

Politika -

HUMANO Predsednik Skupštine Jagodine nastavio tradiciju – organizovao prijem za sugrađane, koji su najčešće dobijali od dve do 10.000 dinara

Čak oko 1.500 građana sa teritorije Jagodine bilo je juče na prijemu za građane koji već 12 godina organizuje jagodinska lokalna samouprava, a pokretač je lider JS i predsednik Skupštine tog grada Dragan Marković Palma.- Ranijih godina smo prijem građana organizovali svakog poslednjeg petka u mesecu, a sada nekoliko puta godišnje. Uskoro je početak nove školske godine i hoćemo da pomognemo porodicama. Danas smo davali od 2.000 do 10.000 dinara i najveći broj korisnika su upravo porodice koje imaju školsku decu, kao i stariji i bolesni ljudi kojima je potreban novac za lekove - rekao je Palma. On je podsetio da je Jagodina jedina lokalna samouprava u Srbiji koja organizuje ovakve prijeme.

- Pare obezbeđujemo štednjom. Već 12 godina članovi Gradskog veća ne primaju plate, nema nadoknade za članove nadzornih odbora, putnih troškova, dnevnica, i na taj način godišnje štedimo između osam i 12 miliona dinara i time pomažemo ljudima - naglasio je Marković i izrazio zadovoljstvo što sve manji broj građana dolazi kod njega da traži posao.

- Imamo šest fabrika koje rade, a do kraja godine biće otvoreno još 400 radnih mesta u italijanskoj fabrici AUNDE, koja proizvodi sedišta za automobile. U drugoj polovini septembra biće postavljen kamen temeljac za proširenje te fabrike, jer su potpisali novi ugovor s „Mercedesom“. Imamo još tri fabrike s kojima smo potpisali ugovor i one treba da započnu da grade svoje pogone. Zato pozivam građane Jagodine da se, ukoliko traže posao, jave u jednu od italijanskih fabrika u našem gradu. Te fabrike imaju svetsko tržište, što znači da imaju dobru budućnost, a zaposleni u njima sigurnost - poručio je Marković.

Šta najčešće tražePOSAO I LEČENJE NAJVEĆA MUKAPodsetimo, lider JS Dragan Marković Palma tradiciju prijema građana započeo je još pre 12 godina. Ranijih godina Jagodinci su mogli da dođu po pomoć svakog poslednjeg petka u mesecu, a sada nekoliko puta godišnje. Inače, najčešći problemi građana bili su posao, novac za lečenje, školske knjige...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track