PALMA: Očekujem od Matkovića da dogovori sastanak Vučića i Trampa
Foto: Nemanja Pančić

Saradnja sa SAD

PALMA: Očekujem od Matkovića da dogovori sastanak Vučića i Trampa

Politika -

JAGODINA - Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma izjavio je danas da očekuje da ambasador Srbije u SAD Đerđ Matković uskoro dogovori sastanak predsednika SAD Donalda Trampa i premijera Aleksandra Vučića.

Marković je na konferenciji za novinare u Jagodini rekao da Matković "veoma dobro radi svoj posao" i da ima odlične kontakte u novoj administraciji SAD.

"Bio je jedan sastanak gde su pozvani svi ambasadori, i naš ambasador, koji je bio prisutan, prišao je Trampu i rekao mu da naš predsednik Vlade Vučić želi da se vidi sa njim", ispričao je Marković. Tramp je našem ambasadoru odgovorio da pripremi taj sastanak, dodao je Marković

Foto: Fonet/AP

PALMA ZAVRŠIO POSETU VAŠINGTONU: Očekujem od Trampa politiku prava, a ne politiku sile!

Novinarima je objasnio da im je preneo priču koju mu je ispričao ambasador Matković, te da iz toga zaključuje da se može očekivati skori susret Trampa sa srpskim premijerom.Marković, koji je prisustvovao inauguraciji.

PALMA SA TRAMPOVE INAUGURACIJE ZA KURIR: Srbija ima dobru budućnost!

Novinarima je rekao da Ambasada Srbije u Vašingtonu nema obeležja naše države, te da tom zdanju čak nema ni natpisa da je to srpska ambasada.

Na pitanje zašto je to tako, Marković kaže da je dobio objašnjenje da je u ulici u kojoj se nalazi Ambasada Srbije zabranjeno isticanje bilo kakvih simbola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track