PALMA SA 14 AMBASADORA: Ne dozvolite Kosovu da uđe u Unesko
Foto: Promo

Marković se susreo sa predstavnicim ambasada Grupe arapsko-afričkih zemalja

PALMA SA 14 AMBASADORA: Ne dozvolite Kosovu da uđe u Unesko

Politika -

Dragan Marković Palma susreo se danas sa predstavnicima ambasada Grupe arapsko-afričkih zemalja.

"Srbija je vojno neutralna zemlja i borićemo se da tako i ostane. Nekada je Srbija, u okviru Jugoslavije, bila osnivač i lider Pokreta nesvrstanih, a danas je posmatrač. Ja pozivam sve zemlje iz Pokreta nesvrstanih i države članice Grupe arapsko-afričkih zemalja da se zajedno borimo za pravdu, a ne da sila bude kriterijum i treba da postoji slobodan protok ljudi i roba svuda u svetu", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je u ambasadi Palestine u Beogradu razgovarao sa 14 ambasadora i predstavnika ambasada Grupe arapsko-afričkih zemalja.

Prisutni su bili ambasadori Palestine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Alžira, Iraka, Katara, Kuvajta, Libana, Maroka, Tunisa, Angole, kao i predstavnici ambasada Libije, Konga, Gvineje i Nigerije. Marković je pozvao zemlje ambasadora sa kojima je razgovarao da, ukoliko se na dnevnom redu UNESKA ponovo nađe zahtev Kosova za prijem u tu organzaciju, da glasaju protiv.

"U Srbiji postoji politička stabilnost i ekonomska sigurnost, što je rezultat politike premijera Aleksandra Vučića. Za investitore iz vaših zemalja to je posebno važno, a projekat "Beograd na vodi" odličan je primer saradnje izmedu naših država i veoma je interesantan investitorima iz celog sveta", poručio je Marković.

Domaćin ovog sastanka, ambasador Palestine u Beogradu Mohamed Nabhan, rekao je da ove zemlje žele Srbiji mir i stabilnost.

"Mi smo solidarni sa Srbijom. Nema napretka bez mira. Za vašu zemlju je posebno važna stabilnost u danima kada se Srbija sprema za predsedničke izbore. Mi potvrđujemo naše prijateljstvo prema srpskom narodu i srpskoj državi", rekao je ambasador Palestine.

S. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track