PALMA: Ukinuti plate članovima gradskih opština i nadoknade odbornicima!
Foto: Nemanja Pančić

Izmene u budžetu

PALMA: Ukinuti plate članovima gradskih opština i nadoknade odbornicima!

Politika -
Članovi gradskih i opštinskih veća primaju plate samo za to, da jednom u dva do tri meseca konstatuju dnevni red. To nije radno vreme da bi se primao lični dohodak, rekao je predsednik JS

NOVI SAD - Predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, apelovao je na političare na svim nivoima da se solidarišu sa građanima, i da svi treba da živimo u realnosti, da bi budućnost bila bolja.

“Prilikom donošenja gradskih i opštinskih budžeta za narednu godinu, odbornici bi trebalo da glasaju protiv toga da članovi gradskih veća i odbornici primaju plate. Članovi gradskih i opštinskih veća primaju plate samo za to, da jednom u dva do tri meseca konstatuju dnevni red. To nije radno vreme da bi se primao lični dohodak, a plata članovima opštinskih i gradskih veća iznosi i do 100.000 dinara", rekao je Palma.

Prema njegovim rečima odbornici takođe ne bi trebalo da primaju nadoknadu i te stavke, kako kaže, bi trebalo izbaciti iz budžeta za narednu godinu.

"Ne mogu građani da biraju političare da bi se oni zapošljavali i primali plate, a da građani ostaju bez posla. Svi treba da živimo u realnosti, da bi budućnost bila bolja i političari treba da se soldidarišu sa građanima“, izjavio je predsednik Palma na izbornoj skupštini Pokrajinskog odbora Jedinstvene Srbije za Vojvodinu u Novom Sadu.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja