POBUNA: Socijalisti udarili na Ivicu Dačića!
Foto: Zorana Jevtic, Dragan Kadic

Struja u sps protiv politike vlade Srbije

POBUNA: Socijalisti udarili na Ivicu Dačića!

Politika -
Novica Tončev, bliski Dačićev saradnik, izjavio da ova vlada vodi zemlju u propast i tako udario na šefa, koji je član Vučićevog kabineta

BEOGRAD - Poslanik i visoki funkcioner SPS Novica Tončev ponovo je osuo paljbu na Vladu kritikujući njen rad, čime je direktno udario na svog stranačkog šefa Ivicu Dačića, koji obavlja najviše funkcije u kabinetu Aleksandra Vučića - funkciju zamenika premijera i šefa diplomatije!

Naime, Tončev je nedavno za govornicom lokalnog parlamenta u Surdulici, gde je već godinama predsednik opštine, izjavio da je bio potpuno u pravu kad je pre godinu dana od SPS tražio da ne ulazi u Vladu jer ona vodi zemlju u propast. - Verovatno ću vrlo brzo sesti iza poslanika Zorana Živkovića i zajedno s njim biti opozicija - rekao je Tončev, koji se inače već duže vreme više ponaša kao opozicioni političar nego kao član vladajuće koalicije.Kako saznajemo, Tončev nije jedini među socijalistima koji se protivi potezima Ivice Dačića, te njegovom trpeljivom odnosu prema koalicionim partnerima.Ovakav izlet Tončeva osudio je javno lokalni opštinski odbor SNS.- Neka Dačić nedvosmisleno kaže da li je SPS za reformisanu Srbiju ili za tajkunsko-mafijašku - poručili su naprednjaci, isprovocirani ovom izjavom.I šef poslaničke grupe SNS u republičkom parlamentu Zoran Babić kaže da izjave Tončeva više govore o socijalistima nego o naprednjacima.- SNS i premijer su posvećeni reformama, i nemaju vremena da se bave izjavama političara iz drugih stranaka - kaže Babić.

Ko će mu doći glave... Škundrić, Stević, Antić i Ružić
Ko će mu doći glave... Škundrić, Stević, Antić i Ružić

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je ovakav stav Tončeva u potpunoj suprotnostima sa stavom njegovog stranačkog šefa Ivice Dačića.- Poslanik je vlasnik svog mandata, ali pitanje je kako će ovakve učestale izjave uticati na njegov položaj u stranci. To nije dobro ni za SPS ni za njihove koalicione partnere. Očigledno je da su mnogi u SPS nezadovoljni svojim položajem u stranci, ali i time što još nije izabrano njeno rukovodstvo - kaže Stanković.Ivica Dačić, kao i Novica Tončev, nisu odgovarali na naše pozive.

Ivica DačićNE ŠTITI ME POZICIJA U OEBSŠef diplomatije Ivica Dačić izjavio je, povodom scenarija koje je izneo premijer Aleksandar Vučić, da je Srbiji potrebna „rekonstrukcija palanačkog duha“.- Veoma je glupa teza da je u slučaju rekonstrukcije Vlade moja pozicija zaštićena jer predsedavam OEBS. Ja sam predsedavajući OEBS zato što sam ministar spoljnih poslova Srbije. To nikakve veze s rekonstrukcijom Vlade nema, i nije ni potrebno da se na takav način bilo ko štiti. Oni koji to pišu žele da budem smenjen i provociraju premijera - izjavio je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track