PODLAC: Vučićeviću Kornic bio „brat“ dok ga nije prijavio za iznudu!
Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

Vlasnik Informera pokušava da se iskoprca iz sopstvene zamke

PODLAC: Vučićeviću Kornic bio „brat“ dok ga nije prijavio za iznudu!

Politika -
Kad je saznao da bivši direktor Kurira neće lažno da optuži Rodića, pokušao da ga diskredituje - od „vrce“ postao „bolesnik“Čelnik Informera potvrdio da je bio veoma blizak s Kornicem i da se u više navrata viđao i čuo s njimOn nije negirao ni navode iz Kornicove krivične prijave

BEOGRAD - Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević potvrdio je sve ono što je Aleksandar Kornic, nekadašnji direktor Kurira, napisao u krivičnoj prijavi koju je zbog prinude podneo protiv njega i direktora Damira Dragića! Takođe, s njim je bio u veoma prisnim, prijateljskim odnosima, ali samo do trenutka kad je shvatio da Kornic neće pristati na njegovu prljavu igru da lažno optuži vlasnika „Adrija medija grupe“ Aleksandra Rodića.Vučićević je u dva razgovora s Kornicem od 19. novembra ove godine, koje je Kurir juče objavio na svom sajtu, priznao da su se sastali i da je od njega tražio lažno svedočenje protiv vlasnika „Adrija medija grupe“ Aleksandra Rodića, te da su na tom sastanku bili i Damir Dragić i premijer Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej.

Promenio ploču

Ove razgovore Kornic je snimao jer je, kako je u krivičnoj prijavi objasnio, hteo da ima direktne dokaze o prinudi.

U njima, Vučićević bukvalno potvrđuje sve reči Aleksandra Kornica i nijednog momenta ne negira susret. Iz ovih razgovora, ali i poruka vidi se da je za 15 dana nekoliko puta kontaktirao s Kornicem. Takođe, jasan je i njihov prisni odnos, Vučićević ga je zvao „vrco“, „brate“, da bi onda ,kad je shvatio da mu podvala neće uspeti, odnosno da Kornic neće pristati na lažno svedočenje protiv vlasnika „Adrija medija grupe“, promenio ploču, vređao ga i mahao u javnosti njegovim dijagnozama.

Zanimljivo je da je 21. novembra u svom listu izneo „predviđanje“ da će jedan bivši direktor Kurira svedočiti protiv njega, te je pokušao da ga diskredituje - od „brata“ i „vrce“ postao je „alkoholičar“ i „duševni bolesnik“. Dan pre je iz klinike „Dr Laza Lazarević“ na samo njemu znan način dobio medicinsku dokumentaciju Kornica kojom je mahao na televiziji, što je grubo kršenje zakona.

Tri svedokaSem ovih razgovora, Vučićević je verodostojnost sastanka potvrdio i u poruci koju je poslao našim novinarima. U SMS je decidirano naveo da ima „tri svedoka“ o sastanku, baš kao što je Kornic i naveo u prijavi.- Lično je meni pred tri svedoka rekao da će izneti brojne nezakonitosti - napisao je Vučićević. Na kraju, prvi čovek Informera razotkrio se i tekstom u sopstvenim novinama koji je objavio mesec dana pre nego što je Kornic podneo krivičnu prijavu! U tekstu „Ovaj ludak hoće da bude premijer“ Vučićević je doslovno nacrtao Kornica, s kojim se tada sastajao - napisao je da se sreo s „nekadašnjim bliskim Rodićevim saradnikom“, kao i to da je „taj saradnik prethodno promenio tri automobila“.

Kornic je pre nekoliko dana podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv Vučićevića i Dragića zbog prinude. U njoj je naveo da su ga njih dvojica na sastanku u jednom restoranu u Zemunu nagovarali da lažno svedoči protiv Rodića. Do restorana su, kako je precizirao, promenili tri automobila.Podsetimo, ni u jednom delu teksta koji je Kurir objavio, a ni u krivičnoj prijavi Aleksandra Kornica premijer Vučić nije optužen ni za šta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track