POLICIJSKO ZASTRAŠIVANJE Evropski novinari: Vlada plaši medije
Foto: Tanjug

Reakcije na Stefanovićev šou

POLICIJSKO ZASTRAŠIVANJE Evropski novinari: Vlada plaši medije

Politika -
Ovo je zaista apsurdna demonstracija sile - poručio je Tibor Macak, predsednik Asocijacije evropskih novinara

BEOGRAD - Evropska udruženja novinara zgranuta su konferencijom za štampu na kojoj se ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pojavio u pratnji naoružanih pripadnika specijalnih jedinica policije.- Ovo je zaista apsurdna demonstracija sile - poručio je Tibor Macak, predsednik Asocijacije evropskih novinara (AEJ).Evropska novinarska asocijacija (EJ) pozvala je evropske zvaničnike da osude ponašanje ministra policije ocenjujući da je ono nedopustivo.

- Neverovatno je da se predstavnik Vlade pred novinarima pojavi s toliko naoružanih snaga. Reč je o veoma zabrinjavajućem, nedopustivom i krajnje osuđujućem zastrašivanju medija, čiju bi slobodu Vlada trebalo da štiti. Ovaj nedopustivi događaj evropske institucije trebalo bi da uzmu u obzir u nastavku pregovora za članstvo Srbije u Uniji - rekao je predsednik EJ Paolo Magagnoti.(J. R.)

Danijel ServerČESTE PRETNJE NOVINARIMAEkspert za Balkan Danijel Server ocenjuje da postoje dokazi o pritisku na medije u Srbiji, podsećajući da je to i u izveštaju EU:- Poznato je da su napadi i pretnje novinarima previše česti. Spoljašnji posmatrači svakako primećuju i dokaze blage cenzure od strane Vlade, pogotovo kroz oglašavanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track