POLITIČKI LAPSUS GODINE: Pajtić greškom napao zakon o radu Demokratske stranke iz 2009!
Foto: Dado Djilas

LIder DS krenuo na svoje

POLITIČKI LAPSUS GODINE: Pajtić greškom napao zakon o radu Demokratske stranke iz 2009!

Politika -
Savet Evrope danas je kritikovao odredbe Zakona o radu iz 2009. godine. Misleći da je Evropa kritikuje novi zakon, Demokrate izdale oštro saopštenje, ali kada kada su uvidele grešku saopštenje je povučeno sa sajta DS

BEOGRAD - Savet Evrope kritikovao je danas nevažeći Zakon o radu, koji je 2009. godine donela Demokratska stranka, a ne zakon koji je donela aktuelna Vlada Srbije jula prošle godine, ali je DS jedva dočekala da pokaže mržnju prema premijeru Aleksandru Vučiću, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin!Vulin je u izjavi za TV Prva, povodom kritika Saveta Evrope na stari Zakon o radu, rekao da se kritike temelje na činjenici da dve trećine tog, sad već nevažećeg, zakona nisu bile usaglašene sa evropskim zakonodavstvom. Zakon koji je donela aktuelna vlada je, za razliku od DS-ovog, dobio pohvale međunarodnih organizacija i finansijskih institucija, ukazao je Vulin.Dogodilo se, međutim, da je DS jedva dočekala da pokaže da zapravo i nema nikakvu politiku, osim mržnje prema premijeru: "Politika DS je samo mržnja prema (premijeru Aleksandru) Vučiću i, očigledno, potpuni nemar prema sopstvenoj zemlji", rekao je Vulin.Demokrate su, naime, napale važeći Zakon o radu i tražili da se on stavi van snage, a nisu shvatili da se primedbe odnose na zakon koji je donela Demokratska stranka.

"Važeći zakon je dobar zakon, dobio je pohvalu cele Evrope, a oni koji nemaju nikakvu politiku moraju da kritikuju sopstvene zakone, pa se pokazalo da zakon koji su oni (DS) doneli nije usaglašen sa zakonodavstvom EU", objasnio je Vulin i dodao: "Šta ćete kada nemate nikakvu politiku osim mržnje prema Vučiću i sopstvenoj zemlji, onda ne možete drugačije ni da prođete".On je takođe, gostujući u Nacionalnom dnevniku TV Pink, rekao da je aktuelni Zakon o radu prošao sve relevantne institucije i da je dobio potvrdu Saveta stranih investitora, Udruženja poslodavaca Srbije, Evropske komisije i Saveta Evrope."Tako ozbiljni zakoni ne rade sa tako što ih vi samo stvorite i baciti pred nekoga, a kao što vidimo prethodne vlade su baš tako donosile zakone. Nisu konsultovale nikoga, radile su šta misle da treba, kako misle da treba. Sada videti šta se desilo", naveo je ministar.Vulin je rekao da napad DS na aktuelni zakon zapravo govri o tome da su se oni obradovali da će se, kako je rekao, nešto loše desiti našoj zemlji."Potpisujem sve što je (lider DS Bojan) Pajtić rekao. Pajtić je potpuno u pravu da zakon koji je donela ta stranka nije bio usklađen sa evropskim zakonodavstvom, nije bio usklađen sa Međunarodnom organizacijom rada, nije bio usklađen sa međunartodnim poveljama, nije omogućio zapošljavanje, već naprotiv", kazao je Vulin i dodao "da je zakon koji je donela DS omogućio da 400.000 ljudi ostane bez posla".Zato, ponovio je, on potpisuje sve što je Pajtić rekao jer konačno lider DS-a je mogao da kaže sve najlošije o zakonu koja je donela njegova partija."Ali, ovo nije šala, već gorčina. Vidite da najveća opoziciona partija u Srbiji koristi svaku priliku da se obraduje što se nešto loše desilo za njenu zemlju", zaključio je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track