PONIŽEN: Beočin oduzeo Pajtiću titulu počasnog građanina
Foto: Dado Djilas

Usvojena inicijativa

PONIŽEN: Beočin oduzeo Pajtiću titulu počasnog građanina

Politika -
U obrazloženju zahteva za oduzimanjem ovog zvanja stoji "da je prvobitni razlog tog sramnog dodeljivanja pre par godina od strane OO DS-a i LSV-a u Beočinu bio da je Pajtić preporodio Beočin"

Skupština Beočina oduzela je zvanje počasnog građanina Bojanu Pajtiću. Ovo je bila glavna tačka sednice, a inicijativa je potekla od hiljade potpisanih građana Beočina i beočinskog odbora SNS.

U obrazloženju zahteva za oduzimanjem ovog zvanja stoji "da je prvobitni razlog tog sramnog dodeljivanja pre par godina od strane OO DS-a i LSV-a u Beočinu bio da je Pajtić preporodio Beočin".

"Činjenica je da ga je ugrobario, on i njegove demokrate u Beočinu. Ovim je ispravljena nepravda naneta svim Beočincima i razgolićene sve malverzacije koje su Pajtić i njegovi poslušnici DS-a u Beočinu plasirali i činili proteklih sedam godina", obrazlaže SNS. Od ukupno 29 odbornika u Skupštini Beočina za ovu odluku je glasao 21 odbornik, 3 su bili protiv, a ostali su bili suzdržani.

Podsetimo, odluka o dodeli zvanja počasnog građanina Bojanu Pajtiću doneta je na sednici Skupštine Beočina 13. oktobra 2009. godine. Tada je odlučeno da će Pajtić umesto novčanog poklona dobiti simboličan ključ grada Beočina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track