PONOVLJENI PREDSEDNIČKI IZBORI NA 3 BIRAČKA MESTA CRTA: Do 16 sati glasalo 23,9 odsto građana
Foto: Dragan Kadić/Ilustracija

Izbori poništeni zbog neregularnosti

PONOVLJENI PREDSEDNIČKI IZBORI NA 3 BIRAČKA MESTA CRTA: Do 16 sati glasalo 23,9 odsto građana

Politika -

Do 16 časova na glasanje za ponovljene predsedničke izbore na tri biračkih mesta je izašlo ukupno 23,9 odsto građana upisanih u birački spisak za ova biračka mesta saopštila je CRTA posmatračka misija "Građani na straži".

Izbori se ponovljaju na biračkom mestu 178 u Novom Sadu, 62 u Trsteniku i na biračkom mestu 75 u Leskovcu, nakon što je Republička izborna komisija (RIK) donela rešenje o ponavljanju glasanja na tim mestima na kojima su, zbog neregularnosti, izbori poništeni.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Pravo glasa na tri biračka mesta ima ukupno 3.148 građana.

Do 16 sati je na glasanje u Novom Sadu (biračko mesto 178) izašlo 310 birača od ukupno 2.273 upisana u birački spisak, u Trsteniku (biračko mesto 62) 254 od ukupno 650, a u Leskovcu (biračko mesto 75) 188 od ukupno 225 upisanih birača.

NA DRUGI DAN VASKRSA PONOVO NA GLASANJE: Ponavljanje izbora na tri glasačka mesta

"Samo otvaranje biračkih mesta proteklo je u skladu sa propisanim procedurama. Biračka mesta otvorena su uglavnom na vreme, glasačka kutija bila je prazna pre nego što je zapečaćena i kontrolni listić je ubačen u glasačku kutiju na početku samog glasanja. Sva biračka mesta su organizovana u skladu sa propisanim procedurama", ističe se u saopštenju.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

CRTA ima posmatrače na sva tri biračka mesta na kojima se ponavlja glasanje na predsedničkim izborima I oni, kako navode, prate najvažnije aspekte procesa glasanja u vezi sa otvaranjem biračkih mesta, tokom glasanja, zatvaranjem biračkih mesta i prebrojavanjem glasova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja