POPOVIĆ I ŽELEZNJAK: Napad na voz trebalo je da izazove novi konflikt na Balkanu
Foto: SNP

Sastanak u Moskvi

POPOVIĆ I ŽELEZNJAK: Napad na voz trebalo je da izazove novi konflikt na Balkanu

Politika -

MOSKVA - Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović sastao se danas u Moskvi sa Sergejem Železnjakom, zamenikom sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije.

Na sastanku je ocenjeno da je pokušaj terorističkog napada na voz koji je putovao iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu provokacija usmerena na izazivanje konflikta i nestabilnosti na Balkanu.

Popović i Železnjak su konstatovali da je incident koji se dogodio u subotu potvrdio da se pripremaju provokacije usmerene na podrivanje najavljenih promena koje će nastupiti u politici SAD i NATO posle inauguracije Donalda Trampa.

Na sastanku je zaključeno da ekonomska saradnja Srbije i Rusije ima ogroman potencijal, ali da taj potencijal nije dovoljno iskorišćen. Za značajnije povećanje izvoza iz Srbije u Rusiju, kao i za privlačenje investicija iz Rusije u Srbiju, neophodno je da Srbija što pre osnuje institucije za ekonomsku saradnju sa Rusijom po uzoru na one koje već postoje za saradnju sa EU. Popović je istakao da očekuje formiranje takvih institucija, jer je to obećanje dato građanima Srbije.

Predsednik SNP je izrazio zahvalnost na principijelnom stavu Rusije po pitanju zaštite integriteta Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

(FOTO: SNP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja