Popović: Ruski turisti velika šansa za Srbiju
Foto: Fonet

Srpska narodna partija

Popović: Ruski turisti velika šansa za Srbiju

Politika -
Posle sastanka s predstavnicima Saveza turističke privrede Rusije u Moskvi, Popović je naveo da je broj noćenja ruskih turista 2014. godine porastao za 27 odsto u odnosu na 2013. godinu

BEOGRAD/MOSKVA - Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je danas da su ruski turisti velika šansa za razvoj turizma u Srbiji gde su, kako je dodao, Rusi 2014. godine ostvarili 154.000 noćenja čime su postali najbrojniji strani gosti te godine.

Posle sastanka s predstavnicima Saveza turističke privrede Rusije u Moskvi, Popović je naveo da je broj noćenja ruskih turista 2014. godine porastao za 27 odsto u odnosu na 2013. godinu.

"U poslednjih sedam godina broj ruskih turista u Srbiji porastao je čak za 150 odsto", naveo je Popović i dodao da to govori o ogromnom potencijalu saradnje Srbije i Rusije u oblasti turizma.

"To je ohrabrujuća činjenica za našu turističku industriju, ali i za sve druge delatnosti koje su s njom povezane, jer ruski turisti u vanpansionskoj potrošnji troše više nego svi drugi turisti iz Evrope", rekao je Popović.

Predsednik SNP je ukazao da zbog sankcija koje su Crna Gora i Hrvatska uvele Rusiji, Srbija ove godine ima šansu da privuče rekordan broj ruskih turista."Ruski turisti su posebno zainteresovani za planinski, banjski, verski i sportski turizam, kao i za posete velikim turističkim centrima kao što su Beograd, Novi Sad i Niš", naveo je Popović i kao posebnu šansu istakao kongresni turizam.

"Uz pravilan i sistemski pristup saradnji sa ruskim turističkim savezima i turoperaterima, Srbija ima šansu da u sledećih pet godina udvostruči broj ruskih turista koji posećuju Srbiju", zaključio je Popović.Savez turističke privrede Rusije predstavlja najbrojniju turističku organizaciju u Rusiji, sa više od 2.500 turoperatera i agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja