Popović:Ne smemo da postanemo rezervna zemlja za izbeglice
Foto: Fonet Ljiljana Stojanović

Migrantska kriza

Popović:Ne smemo da postanemo rezervna zemlja za izbeglice

Politika -
Kad naselite bilo koju naciju druge kulture u EU, to je pre svega kulturološki problem za narod koji dolazi, jer je pitanje kako će da se uklopi, a problem je i za one koji tu žive, kaže predsednik SNP

BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović izjavio je danas da Srbija ne sme da dozvoli da postane rezervna zemlja za izbeglice.

On je podsetio da je Mađarska izgradila žičanu ogradu, a da zid tek počinje da podiže i da će uskoro tamo svako ko uđe bez dozvole ići u zatvor na tri do pet godina.

Popović je rekao da takav zakon već postoji u Bugarskoj, pa zato izbeglice tamo i ne idu. "Time Orban štiti celu EU i Evropa ga prećutno podržava, jer Evropljani znaju da se od migranata ne brane u Briselu, Londonu, Parizu, nego tim zidom. Ne smemo dozvoliti da postanemo rezervna zemlja za izbeglice", rekao je Popović.

"Kad naselite bilo koju naciju druge kulture u EU, to je pre svega kulturološki problem za narod koji dolazi, jer je pitanje kako će da se uklopi, a problem je i za one koji tu žive. To će verovatno rezultirati time da će, ako dođu stotine hiljada ljudi, živeti u svojim getima, što je i rekao češki predsednik Miloš Zeman", kaže Popović. On je upitao i zar nije logično da, uz svo uvažavanje, izbeglice odu u komšijske zemlje iste veroispovesti.

Prema njegovim rečima, stav Srbije je evropski i državnički, Srbija je deo Evrope i treba da se ponaša u skladu s tim, a za sebe kaže da je evroskeptik koji je ironično dospeo u situaciju da brani politiku EU prema izbeglicama.

(Politka)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track