PORTAL KURIRA SAZNAJE: Skupština neće razmatrati amandmane poslanika koji nisu prisutni u sali!
Foto: Nemanja Pančić

Predlog promene političkog sistema

PORTAL KURIRA SAZNAJE: Skupština neće razmatrati amandmane poslanika koji nisu prisutni u sali!

Politika -
Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić potvrdio je da će "finale" reforme političkog sistema podrazumevati promenu Ustava, ali nije želeo da prognozira kada će se to dogoditi

BEOGRAD - Jedan od predloga promene političkog sistema u Srbiji koji će se krajem avgusta naći u Skupštini jeste da parlament ubuduće neće raspravljati o amandmanima onih poslanika koji u toku rasprave ne budu u sali, saznaje Kurir.

- Pored promene Poslovnika i smanjenja broja poslanika na 150, jedan od predloga koji bi mogao da se nađe pred poslanicima krajem meseca, najverovatnije 25. ili 26. avgusta, jeste da Skupština neće razmatrati amandmane onih poslanika koji ne budu fizički prisutni u sali. Do sada su pojedini poslanici opozicije to koristili, razmatrali su se njihovi amandmani a da oni nisu uopšte ni bili u Skupštini. To više neće moći - kaže naš izvor iz republičkog parlamenta..Podsetimo, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić izjavio je da će ta stranka krajem avgusta predstaviti svoje predloge za promenu političkog sistema u Srbiji.On je potvrdio da će "finale" reforme političkog sistema podrazumevati promenu Ustava, ali nije želeo da prognozira kada će se to dogoditi.

(S. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track