PRE ROKA: Ode Mrkonjić iz SPS!

Sad može da bude Bekutin menadžer

PRE ROKA: Ode Mrkonjić iz SPS!

Politika -
Milutin Mrkonjić poručio da napušta partiju ako ne bude izabran za njenog potpredsednika, jer nema podršku partijskih kolega

BEOGRAD - Vremešni socijalista i aktuelni potpredsednik SPS Milutin Mrkonjić nije se kandidovao ni za jednu funkciju za predstojeći kongres socijalista, zakazan za 14. decembar, jer mu, kako kaže, ne pada na pamet da ide po odborima i ikoga moljaka. On u razgovoru za Kurir otkriva i da razmišlja da napusti SPS ukoliko se ispostavi da nema podršku partijskih kolega.- Ja se sam ne kandidujem. Ako sa deset ordena i 50 godina radnog iskustva nije dovoljno da me neko iz partije predloži, ne moram da budem izabran ni na jednu funkciju na predstojećem kongresu. Mogu da se pokupim i da odem. Neću valjda sa ovoliko godina da idem po odborima i molim da me predlože. Meni to ne treba, naročito ne u ovim godinama. Tu sam uvek da posavetujem, da pomognem drugovima, ali ako me neće, ne moram ni da budem u SPS - kaže Mrkonjić u dahu. Na pitanje da li je razgovarao s nekim u partiji i s liderom stranke Ivicom Dačićem, socijalista kaže:- Ma kakvi. Nisam se čuo ni video s njim u poslednja tri meseca. Ne zove ni on mene ni ja njega - kaže on.

Bojkotovao GOPotpredsednik SPS jedini se nije pojavio na subotnjoj sednici beogradske organizacije SPS, koja je jednoglasno podržala Dačićevu kandidaturu za novog-starog predsednika stranke i Aleksandra Antića za potpredsednika.- Evo, iskreno da vam kažem, ne znam zašto se nisam pojavio - objasnio je Mrkonjić.Lider socijalista Ivica Dačić juče nije želeo da se udubljuje u najavu odlaska jednog od najstarijih funkcionera stranke.- Ne želim da govorim o kadrovima u stranci niti o kandidaturama za predstojeći kongres. Kad je reč o procesu kandidovanja, nikoga nisam zvao, pa ni Milutina Mrkonjića. Viđamo se svi zajedno na sastancima - naglasio je lider socijalista.Borba za drugog čovekaInače, Mrkonjić, prema našim saznanjima, do sada ima svega 56 predloga za potpredsednika stranke, što je skoro trostruko manje od Aleksandra Antića, Branka Ružića ili Žarka Obradovića, koji imaju najviše nominacija. Prema istim podacima, u stranci se bolje kotiraju i Slavica Đukić Dejanović i Dijana Vukomanović.Podsetimo, u dosadašnjoj izbornoj trci za rukovodstvo SPS jedino je izvesna pozicija šefa stranke, koja je rezervisana za sadašnjeg lidera Ivicu Dačića. Najveća borba izgleda vodiće se za drugog čoveka SPS.

Socijalisti o Mrkinom odlaskuAleksandar Antić: Cenimo MrkuPotpuno sam siguran da Milutin Mrkonjić neće napustiti SPS. U partiji je od osnivanja i kao komunista članstvo nikad nije dovodio u vezu s funkcijom. Novica Tončev: on je zaštitni znakSvi znamo da je Mrka zaštitni znak SPS i da nas neće napustiti. Možda je Mrka malo ljut pa je to rekao. Siguran sam da će ga proći. Dijana Vukomanović: Isti uslovi za sveOnaj ko ima najveću podršku članstva i odbora dobiće podršku. To važi za sve nas zajedno, uključujući i Milutina Mrkonjića.Dejan Radenković: funkcije nebitneNije bitno ko je na kojoj funkciji, važno je da su u SPS ljudi koji će moći da sprovedu državnu i nacionalnu politiku.

Najveći Mrkini biseri2014.- Za Čedu važi ona krilatica trgovaca „veliki promet, mala zarada“, mnogo priča, a rezultati nula(22. februara)- Tadić mi je dao najveće priznanje iz srca poljubivši asfalt kad je otvaran most kod Beške(6. marta)2013.- Kad može Dominik Stros-Kan da nas savetuje, što ja ne mogu da budem gradonačelnik2012.- Ko je mogao da sanja da će ovoliko snega pasti za noć?!- Moj prijatelj Slobodan Milošević predsedničke izbore je raspisao pre vremena 2000. godine i napravio kobnu političku grešku. Očigledno je da u Srbiji ništa ne treba da se radi pre roka. Ja sam to pokušao pa su me svi napadali2008.- Ne mogu da glumim nekog vernika kad sam vaspitavan uz Karla Marksa, Tita i Staljina. Rastao sam uz „Kapital“, a ne Bibliju, mada ni „Kapital“ nisam pročitaoNominacije za potpredsednike stranke- Branko Ružić 155- Žarko Obradović 153- Aleksandar Antić 153- Dijana Vukomanović 130- Slavica Đukić Dejanović 110- Dušan Bajatović 101- Novica Tončev 80- Milutin Mrkonjić 56

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track