MRKA IDE KOD TUŽIOCA ZBOG MIŠKA Eto meni prilike da obučem odelo koje mi je Ana kupila
Foto: Dragan Kadic

Milutin Mrkonjić na saslušanju 10. septembra

MRKA IDE KOD TUŽIOCA ZBOG MIŠKA Eto meni prilike da obučem odelo koje mi je Ana kupila

Politika -
Bivši ministar pojaviće se kao svedok u postupku protiv vlasnika Delta holdinga, njegovog sina Marka i Mila Đuraškovića u predmetu tzv "putarske mafije".

Nekadašnji ministar saobraćaja i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić 10. septembra u Tužilaštvu za organizovani kriminal biće saslušan na suđenju Miroslavu Miškoviću u postupku koji se vodi protiv tzv"putarskre mafije", saznaje Kurir.

Mrkonjić kaže da će se rado odazvati pozivu i da je za tu priliku pripremio poseban stajling.

:- Ja sam već pozivan ranije a sada sam opet pozvan. Ne zna zašto ali ću otići, eno ga poziv u Skupštini... Eto meni prilike da obučen novo odelo koje mi moja Ana Bekuta nedavno poklonila - prokomentarisao je Mrkonjić.

Među dokazima koje je Tužilaštvo do sada predstavilo bila su rešenja o osnivanju Nibens korporacije iMera Invest, ugovori o kreditima između UniCredit Banke i putarskih preduzeća, nekoliko desetina menica, izjave i odluke o zaduživanjima i hipotekama, dokumenta o trgovini akcijama Preduzeća za puteve Niš, izvodi sa bankovnih računa, kao i izvodi iz dokumentacije o pregovorima sa kompanijom Strabag.Miroslаv Mišković, vlаsnik "Deltа holdingа", Mаrko Mišković, vlаsnik firme "Mera investment fund", i Milo Đurаšković, vlаsnik "Nibens grupe", "Šer korporаcije" i PTP Niš se sumnjiče za to da su nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 miliona evra. Konkretno, dа su zloupotrebom službenog položаjа izvlаčili finаnsijskа sredstvа i imovinu iz privаtizovаnih putаrskih preduzećа, čime su nezаkonito pribаvili imovinsku korist od preko 30 milionа evrа zа Miroslаvа i Mаrkа Miškovićа i Milа Đurаškovićа. S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track