PREDSEDNIČKI KANDIDAT ŠEŠELJ: Lider radikala za raspoređivanje vojnih baza
Foto: Zorana Jevtić

Predsednički izbori 2. aprila

PREDSEDNIČKI KANDIDAT ŠEŠELJ: Lider radikala za raspoređivanje vojnih baza

Politika -

MOSKVA - Lider SRS i kandidat na predsedničkim izborima u Srbiji Vojislav Šešelj izjavio je da se zalaže za tesnu saradnju s Rusijom i raspoređivanje ruskih vojnih baza na teritoriji Srbije.

Šešelj je naveo i da je uveren da Srbija nikada neće postati član EU.

"Uveren sam da Srbija nikada neće postati član EU. Naša stranka će se tome protiviti. Nasuprot tome, mi bismo želeli carinski savez sa Rusijom, čak bismo želeli da imamo i jednu vojsku i istu uniformu. To je pitanje našeg opstanka. Mi želimo da ruske vojne baze budu razmeštene u Srbiji pošto postoje pretnje sa svih strana", rekao je Šešelj u danas objavljenom intervjuu za ruski RT.

Amerikanci, kako je kazao, sada naoružavaju Hrvatsku, Albanci pripremaju svoju vojsku na Kosovu, a u Makedoniji samo što nije izbio građanski rat.Šešelj smatra da Kosovo može da se vrati u sastav Srbije samo uz pomoć Rusije.

"Drugog načina nema", konstatovao je Šešelj.Prema njegovim rečima, odnosi Srbije i Republike Srpske su dobri, ali radikali smatraju da bi mogli biti bolji.Šešelj veruje da je problem u tome što se rukovodstvo RS nalazi u direktnom sukobu sa zapadnim silama, a pri tome se oslanja na Rusiju.Rekao je i da "režim u Srbiji igra svoju ulogu".

"Želi da uđe u EU i istovremeno da održi prijateljstvo s Rusijom. Ne može se duže vreme sedeti na dve stolice", kazao je Šešelj.On je ocenio da i Srbi u zemljama nastalim posle raspada Jugoslavije žive teško."Hrvati su prognali sve Srbe sa zapadnih teritorija, a one koje nisu mogli da odu, su ubili. Srbi u Hrvatskoj imaju prava samo na papiru. Veoma je teško Srbima u BiH, kao i u Crnoj Gori...", navodi Šešelj.

(Tanjug/RT)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 27.03.2014

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track