PREDSEDNIK NIKOLIĆ: Nema opuštanja, neko će morati da odgovara za krađu oružja iz vojnog skladišta
Foto: Dragana Udovičić

Posle nestanka naoružanja iz Garnizona Beograd

PREDSEDNIK NIKOLIĆ: Nema opuštanja, neko će morati da odgovara za krađu oružja iz vojnog skladišta

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da "nema opuštanja" s naoružanjem, i da će neko snositi odgovornost zbog toga što je nestalo oružje iz skladišta u Garnizonu Beograd.

"Vrlo brzo ćemo ustanoviti da li je tako nešto bilo moguće i na nekom drugom mestu. Da li je ta naša potreba da stalno smanjujemo broj ljudi dovela do toga da neko pomisli da postoje apsolutno bezbedni objekti u kojima ne treba da bude ljudi, da ne budu kontrolisani", rekao je Nikolić novinarima posle otvaranja izložbe povodom jubileja Srpske akademije nauka i umetnosti.

On je ocenio da kradja oružja iz garnizonskog skladišta ipak "nije opasnost za gradjane Srbije".Ministarstvo odbrane Srbije je juče saopštilo da je prilikom redovne kontrole stanja u skladištima u Garnizonu Beograd, u jednom od njih ustanovljeno da nedostaje 70 poluautomatskih pištolja, pet automatskih pušaka i dva sanduka municije.

Upitan o najavljenom štrajku vojske, Nikolić je rekao da svako ima svoja ljudska prava i da treba da pokaže čime je nezadovoljan, ali da vojska zbog prirode posla ne bi trebalo da štrajkuje."Kao što volimo da nam kažu kada su zadovoljni, tako treba da razmislimo i zbog čega su nezadovoljni, kako to može da se popravi. Mi ćemo razgovarati s njima, sve je na Ministarstvu odbrane koje mora da izvesti Vladu, i vojsci iskreno mora da se kaže realno i objektivno šta će da bude učinjeno", rekao je Nikolić.

On je dodao da se razmatra nacrt zakona koji bi regulisao status profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track