PREMIJER SRBIJE U POSETI EMIRATIMA: Vučić razgovarao sa prestolonaslednikom Abu Dabija Bin Zajedom
Foto: Beta

O bilateralnoj saradnji i zajedničkim projektima

PREMIJER SRBIJE U POSETI EMIRATIMA: Vučić razgovarao sa prestolonaslednikom Abu Dabija Bin Zajedom

Politika -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Ujedinjenin Arapskim Emiratima (UAE) sa prestolonaslednikom Abu Dabija Mohamedom Bin Zajedom o bilateralnoj saradnji, zajedničkim projektima i odnosima u svetu i regionu Zapadnog Balkana.

Kako se navodi, sagovornici su konstatovali da dve zemlje neguju iskrene prijateljske odnose i da žele dalje unapredjenje saradnje u svim sferama društvenog života, posebno u oblasti ekonomije. Vučić je zahvalio Mohamedu bin Zajedu na finansijskoj podršci koju pruža Srbiji, kao i na uspešnom sprovođenju projekata u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, energetike i saobraćaja.

"Premijer Vučić posebno je zahvalio šeiku Mohamedu Bin Zajedu na realizaciji projekta Beograd na vodi, koji u značajnoj meri doprinosi oporavku celokupne gradjevinske industrije Srbije, zapošljava naše radnike, a u budućnosti će od turizma i usluga donositi velike prihode Srbiji", navodi se u saopštenju.

Vučić je, takođe, potvrdio svoje prisustvo na velikom Sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX, koji će biti održan februara 2017. u Abu Dabiju, na kojem će Srbija predstaviti svoja tehnološka dostignuća na polju vojne industrije.

Mohamed Bin Zajed je istakao da veoma poštuje rezultate koje je Srbija postigla u ekonomiji i naglasio da će Srbija u UAE imati odgovornog i iskrenog partnera i prihvatio poziv Vučića da u narednom periodu poseti Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track