Premijer sutra na Kosmetu: Vučić će posetiti Pasjane, Štrpce, Brezovicu i Gračanicu
Foto: Fonet Dragan Antonic

Marko Ðurić o poseti Vučića

Premijer sutra na Kosmetu: Vučić će posetiti Pasjane, Štrpce, Brezovicu i Gračanicu

Politika -
Poseta premijera Kosovskom Pomoravlju biće važan signal za oko 40.000 Srba koji žive u tim krajevima

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministri u Vladi posetiće najverovatnije sutra Kosovo, gde će, kako je rekao direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, obići četiri srpske opštine oko Gnjilana.Ðurić je naveo da će Vučić posetiti Pasjane, Štrpce, planinski centar na Brezovici i Gračanicu:- Poseta premijera Kosovskom Pomoravlju biće važan signal za oko 40.000 Srba koji žive u tim krajevima.

Briga za Srbe... Aleksandar Vučić
Briga za Srbe... Aleksandar Vučić

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači rekao je juče u Tirani da premijer Srbije Aleksandar Vučić ima dozvolu vlade u Prištini da poseti Kosovo.

- Poseta srpskog premijera ostvaruje se uz dozvolu kosovskih vlasti. Nije prva ni poslednja poseta. Ove posete dolaze posle poseta kosovskih ministara Beogradu. Znači, skoro su normalne posete između dve države. Reč je o poseti humanitarnog i verskog karaktera i mi se trudimo da povećamo i intenziviramo međusobne posete i ne treba se bojati komunikacije - rekao je Tači i naglasio:- Sigurno ima izjava koje nam se ne sviđaju, međutim, mi živimo u ovom regionu i treba da radimo da prevaziđemo prošlost i gledamo prema budućnosti - rekao je Tači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track