PRISLUŠKIVANJE PREMIJERA: Kamera u Miškovićevom hotelu snimala i zvuk
Foto: Vlada Republike Srbije

Prikupljeni dokazi

PRISLUŠKIVANJE PREMIJERA: Kamera u Miškovićevom hotelu snimala i zvuk

Politika -
Osoblje hotela nam nije prijavilo da u toj prostoriji postoji kamera. Mi smo je pronašli prilikom kontradiverzionog i protivprislušnog pregleda, rekao je brigadni general VBA Petar Cvetković

BEOGRAD - Neprijavljena kamera koja je nađena u hotelu, u prostoriji gde je Vučić trebalo da održi govor, snimala je i zvuk, kaže Petar Cvetković iz VBA.

Neprijavljena kamera koju smo pronašli u beogradskom hotelu Kraun plaza, u prostoriji u kojoj je premijer Aleksandar Vučić trebalo da održi sastanak, snimala je i zvuk, izjavio je zastupnik direktora Vojno bezbednosne agencije (VBA), brigadni general Petar Cvetković.

"Osoblje hotela nam nije prijavilo da u toj prostoriji postoji kamera. Mi smo je pronašli prilikom kontradiverzionog i protivprislušnog pregleda", rekao je Cvetković.

"Naknadno nam je rečeno da je navodno namenjena konobarima da bi znali kada da gostima unesu piće, ali su naša pitanja zbog čega je onda slika prenošena u centralnu komandnu sobu njihovog obezbeđenja, a ne kod konobara, kao i zbog čega kamera snima i zvuk a ne samo sliku, ostala bez adekvatnog odgovora", rekao je Cvetković. On je naveo da su prikupljeni podaci o ovom slučaju dostavljeni Ministarstvu pravde i da su naredni koraci u ovom slučaju na pravosuđu.

General Cvetković je rekao da je bezbednost predsednika Vlade Srbije u ingerenciji VBA u kontraobaveštajnom i opštebezbednosnom smislu. "VBA čini velike napore da se adekvatno proceni ugroženost štićene ličnosti. To podrazumeva predviđanje i prevenciju incidentnih situacija, koje mogu da se dogode, bez obzira na detaljno planiranje zaštite", naveo je Cvetković.

"Kada je reč o 'sukobu' pripadnika Žandarmerije i pripadnika jedinice Vojne policije 'Kobre', taj slučaj je sada u nadležnosti tužilaštva i o tome će se više znati po okončanju sudskog postupka", rekao je zastupnik direktora VBA.

(Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track