PRIŠTINA: Zahtev Nikolića odbijen zbog nepoštovanja procedura
Foto: AP Mart 2014

Saopštenje

PRIŠTINA: Zahtev Nikolića odbijen zbog nepoštovanja procedura

Politika -

PRIŠTINA - Ministarstvo spoljnih poslova Kosova, koje je nadležno da izdavanje dozvola za posetu srpskih zvaničnika, saopštilo je danas da je zahtev predsednika Srbije Tomislava Nikolića da poseti Kosovo odbijen pošto nije dostavljen onako kako je predvidjeno sporazumom o medjusobnim posetama visokih zvaničnika.

"Vlada Kosova smatra da su poslednje ponašanje Srbije i izjave koje se svakodnevno daju protivne duhu medjudržavne saradnje i dostignuća dijaloga, kako bi se izgradili zdravi mostovi saradnje dve države i naroda", navodi se u saopštenju kosovskog ministarstva spoljnih poslova.

Kosovsko ministarstvo je navelo su poslednje izjave iz Srbije protivne interesima Srba koji žive na Kosovu i koji su odlučni da tu žive.Vlada Kosova je odbila zahtev predsednika Srbije Tomislava Nikolića da povodom pravoslavnog Božića poseti Kosovo, javila je prištinska telelvizija KTV.

Prethodno je bilo najavljeno da će Nikolić zajedno s direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Markom Djurićem sutra, na Badnje veče, posetiti Štrpce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track