PRIŠTINA ZAHTEVA PREKID DIJALOGA U BRISELU: Danas sednica Saveta za nacionalnu bezbednost
Foto: Kancelarija Predsednika Republike

Predsedava predsednik Srbije Tomislav Nikolić

PRIŠTINA ZAHTEVA PREKID DIJALOGA U BRISELU: Danas sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Politika -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zakazao je za danas sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog zahteva parlamenta u Prištini da se prekine dijalog u Briselu.

Premijer Aleksandar Vučić je u nedelju, povodom održavanja sednice, izjavio da očekuje da će "od svih službi dobiti informacije šta se zbiva na Kosovu i Metohiji i okruženju".

U saopštenju predsednika Republike, kojim je najavljeno održavanje sednice, navodi se da Nikolić saziva sednicu i zbog očigledne rešenosti prištinske administracije da se protivpravno i pored protivljenja međunarodne zajednice, nastavi sa formiranjem takozvane "vojske Kosova", čime se namerno i svesno urušavaju mir i stabilnost u regionu.

"Politika predsednika i Vlade Republike Srbije u proteklih pet godina imala je za cilj da osigura mir i stabilnost, kao osnovne preduslove daljeg napretka i razvoja naše zemlje. Predsednik Republike je doneo odluku da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi se u novonastalim okolnostima razmotrile sve opcije, da se ove vrednosti na najbolji mogući način sačuvaju", navedeno je u saopštenju.

Sednica počinje u 13 sati.

(Foto: Ilustracija/Kancelarija predsednika Republike)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TAČI SE SPREMA ZA RAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja