PRVI POLITIČKI OBRAČUN ŠEŠELJA I PRELETAČEVIĆA: Pale teške optužbe! Evo šta su poručili u ringu

Lider SRS i predstavnik grupe građana

PRVI POLITIČKI OBRAČUN ŠEŠELJA I PRELETAČEVIĆA: Pale teške optužbe! Evo šta su poručili u ringu

Politika -

Šešelj: Beli liči na Bokija 13. Beli: Beži Šeki, ide Beli

Šešelj: Taj Preletačević nema ni način političke borbe niti političke ciljeve. On je proizvod dosmanlijskih marketinških magova. To kako se on ponaša je sve po njihovim utvrđenim pravilima. On je samo instrument, a ne politička ličnost. Za njega je Nikola Šećeroski akademik.

Beli: Lična korist i igre. Šešelj nije nikakva opozicija ovoj vlasti, to je svakome jasno. Ista ekipa koja nas zavlači svojim igricama toliko godina. Ali nama Srbima računica nikada nije išla od ruke.

3. runda

Koga biste prvo odlikovali kad postanete predsednik?

Šešelj: Sigurno bih odlikovao Vasilija Krestića, jednog od najistaknutijih srpskih istoričara. Postoje ljudi koje je Toma već odlikovao, a ja bih im dao viša odlikovanja, kao na primer profesorima Smilji Avramov i Veselinu Đuretiću.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Beli: Odlikovao bih nekog beskućnika jer živi na ulici, a i dalje je živ. Odlikovao bih i sve građane koji su preživeli sve ove nedaće koje nam se dešavaju 30 godina. Poslednja odlikovanja bila bi rezervisana za sve nesrećne vođe koje su nas gurale u ambis od uvođenja višestranačja.

4. rundaPratite li šta radi Šešelj/Preletačević na društvenim mrežama?

Šešelj: Ma ne pratim. Uhvatio sam nekoliko puta njegove tvitove, jer su mi se učinili dopadljivi i smešni, ali to više nije čak ni duhovito. Nemam vremena da se bakćem Preletačevićem na društvenim mrežama.

Beli: Ne pratim, zaista. Ali verujem da nije previše inovativan, to su standardne radikalske forice koje više nisu samo na TV nego i na društvenim mrežama. Verujem i da mu veoma smeta što mu se drma fotelja najvećeg cirkusanta naše političke scene. Beži Šeki, ide Beli!5. rundaKoliko procenata glasova će osvojiti Šešelj/Preletačević u prvom krugu, a koliko vi?

Šešelj: On ne može ni da se poredi sa mnom, jer ću ja uzeti najmanje 20 odsto, a njega procenjujem na jedan do dva odsto. Taj Beli može da se poredi samo sa Čankom i onim sirotim Boškom Obradovićem.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Beli: Mogu samo sebe da procenim: pobeda u prvom krugu, ja verujem. Ipak, prema eminentnom istraživanju mog sugrađanina Milana Tarota, u prvom krugu ću da osvojim samo 23,17 odsto, al‘ ću zato da sašijem Vučića u drugom sa 53,46 odsto i eto Belog za precednika.

6. runda

Gde vidite Šešelja/Preletačevića za godinu, dve?

Šešelj: Nadam se da će naći neku društveno korisnu ulogu i ozbiljan posao. U politici ga sigurno ne vidim, jer nikakav politički talenat nema. Bio bi dobar zabavljač ili glumac.

Beli: Zamišljam ga kao i ostale političare - u penziji. Aman, čoveče, pa dokle više? Nema više ratova i tema za Šešelja, ali ga možda premijer Aca primi pod svoje skute. Biće veselo u svakom slučaju, ali ovu zemlju moraju da povedu mladi. Političare stare škole šaljemo ili u penziju, ili u apsanu.

7. runda

Šta mislite o stajlingu Šešelja/Preletačevića?Šešelj: Podseća me na onog Makedonca Bokija 13. Ništa mi se tu ne sviđa. Pa kako može da mi se dopada nešto što je nakaradno, neukusno i ekstravagantno? Klovn je smešan kada se pojavi u cirkusu, ali kad izađe na ulicu, izaziva sasvim drugačije reakcije.

Beli: Sviđa mi se njegov stajling. Obožavam njegove košulje s kratkim rukavima i kravate, s tim što su mu boje demode. Ali Šešelj ne bi ni mogao da iznese neko belo odelo na pravi način - isuviše je prljav igrač. A svi znaju koliko će belo ovog proleća biti u modi.

Ne propustite...

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV, BELI SAMO JAKO NEMA DILEMU: Pobediću u prvom krugu!

(KURIR TV) VOJISLAV ŠEŠELJ U VRANJU OTKRIO: Tomislav Nikolić je najviše jeo od svih nas radikala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track