PS: Rehabilitacija Mihailovića gura Srbiju u nove podele!
Foto: Marina Lopičić

Vulinovi socijalisti negoduju

PS: Rehabilitacija Mihailovića gura Srbiju u nove podele!

Politika -
Pokret socijalista je naveo i da se "zločini četnika ne mogu ni sakriti, ni rehabilitovati jer su nemi i večni svedoci nevine žrtve koje sud nije i ne može saslušati"

BEOGRAD - Pokret socijalista (PS) smatra da današnja odluka o rehabilitaciji Dragoslava Draže Mihailovića gura Srbiju u provaliju novih srpsko-srpskih podela i da predstavlja mrlju na međunarodni ugled srpskog naroda kao pripadnika pobedničke antifašističke koalicije.

U saopštenju Pokreta socijalista ocenjuje se da se odlukom o rehabilitaciji amnestira "kompletan četnički pokret i svi zločini koje su četici učinili".

Pokret socijalista je naveo i da se "zločini četnika ne mogu ni sakriti, ni rehabilitovati jer su nemi i večni svedoci nevine žrtve koje sud nije i ne može saslušati".

PS tvrdi da se ne može rehabilitovati neko ko je odgovaran za zločine čija su meta u većini bili nezaštićeni civili. Oni tvrde i da su postojale takozvane "crne trojke" specijalizovane za ta zlodela.

Viši sud u Beogradu rehabilitovao je komandanta Kraljevske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Dražu Mihailovića i vratio mu građanska prava koja su mu bila oduzeta u političko-ideološkom procesu komunističkog režima 1946. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja