PUPOVAC: Kad se Kolinda ogradi od Za dom spremni, ogradiću se i ja od izjave Nikolića
Foto: Printscreen Yt

HDZ opet napada Srbe

PUPOVAC: Kad se Kolinda ogradi od Za dom spremni, ogradiću se i ja od izjave Nikolića

Politika -
Kad bi se naša predsednica države ogradila od uzvikivanja Za dom spremni i Ubij Srbina, onda bih se i ja ogradio od izjava predsednika Nikolića, kaže Milorad Pupovac

Predsednik Srpskog narodnog vijeća i poslanik srpske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac u intervjuu televiziji N1objasnio zašto se nije ogradio od izjava predsednika SrbijeTomislava Nikolića, koji je nedavno izjavio da Hrvatskaslavi državu koju je osnovao Ante Pavelić.

"Kad bi se naša predsednica države ogradila od uzvikivanja "Za dom spremni" i "Ubij Srbina", onda bih se i ja ogradio od izjava predsednika Nikolića. Ne slažem se s predsednikom Nikolićem. Već sam jedanput i više puta to rekao", rekao je Pupovac, prenose mediji u Zagrebu.

On je takođe rekao da je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) srpsku zajednicu uzela kao svoju predizbornu kampanjsku kartu.

HDZ je danas u saopštenju optužila Pupovca da 'manipulativno spominje Jasenovac u raspravi o Statutu Grada Vukovara' kao i da se 'u suglasju sa službenim Beogradom - u vlastitom glasilu ruga hrvatskoj državnoj himni, ali i osporava haškuo slobađajuću presudu za Oluju'.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track