PUTIN PISAO NIKOLIĆU: Potvrđeno strateško partnerstvo Rusije i Srbije
Foto: Marina Lopičić

Čepurin predao pismo

PUTIN PISAO NIKOLIĆU: Potvrđeno strateško partnerstvo Rusije i Srbije

Politika -

BEOGRAD - Odlazeća godina potvrdila je strateški karakter rusko-srpskog partnerstva, ističe se u pismu predsednika Rusije Vladimira Putina koje je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručio ruski ambasador u Beogradu.

"Razvijao se politički dijalog i postignuti su dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa", napominje se u Putnovom pismu, kako je prenela predsednikova Služba za saradnju s medijima.

"Vama, Vašoj porodici i prijateljima zdravlje i uspehe, a bratskom srpskom narodu - mir, blagostanje i prosperitet", poželeo je, takođe, Putin u pismu Nikoliću.

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin je, uručivši Putinovo pismo, rekao Nikoliću da su Srbija i Rusija u prethodnih nekoliko godina uspostavile sistem velikog poverenja i dobrih odnosa.

Ruskoj Federaciji je bitno da postoji stabilnost u razvoju naših bilateralnih odnosa, pa će sa punom pažnjom pratiti tok kampanje i predsedničkih izbora koji će tokom 2017. godine biti održani u Srbiji, dodao je Čepurin.

Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je, u razgovoru sa Čepurinom, izrazio veliku zahvalnost na podršci koju Ruska Federacija pruža Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Osim toga, predsednik Srbije je iskoristio priliku da još jednom iskaže veliku žalost zbog tragedije u kojoj je u nedelju, prilikom pada ruskog vojnog aviona u Crno more, živote izgubilo 92 putnika i članova posade, među kojima i članovi vojnog hora "Aleksandrov".

Predsednik Nikolić i ambasador Čepurin razgovarali su i o zajedničkim projektima, koje realizuju srpske i ruske kompanije, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track