PUTIN U PALATI SRBIJA: Puno toga smo uradili u prošlosti, a biće toga i u budućnosti
Foto: Zorana Jevtić

Sastanak s predsednikom Srbije

PUTIN U PALATI SRBIJA: Puno toga smo uradili u prošlosti, a biće toga i u budućnosti

Politika -
Nikolić se zahvalio ruskom kolegi na podršci kada je reč o Kosovu, rekao da Srbija u Rusiji vidi velikog saradnika i iskrenog prijatelja, te dodao da Srbija uči svoju decu da vole Rusiju
1 / 4 Foto: Printskrin

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegov ruski kolega Vladimir Putin obratili su se danas javnosti iz Palate Srbija.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da Srbija u Rusiji vidi svog velikog saveznika i partnera. Nikolić je na početku sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putnom kazao da su današnji razgovori prilika da se poboljša ekonomska i privredna saradnja dve zemlje. "Moderno je da se prijatljstvo meri trgovinskom razmenom, mi drugačije gledamo na prijateljstvo. Srbija danas nema neprijatelje, ali imamo manjih i većih prijatelja i Rusku Federciju smatramo velikim prijateljem", kazao je Nikolić. On je rekao da očekuje pomoć Rusije u oblasti poljoprivrede i eneregetike, a posebno u oblasti petrohemije, kao i povećanje robne razmene. Nikolić je zahavalio Putinu zbog principijalnog stava o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. "Rusija je dragocena podrška u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, posebno u vezi sa Kosovom i Metohijom", rekao je Nikolić.

Nikolić je na kraju izlaganja još jednom poželeo doborodošlicu Putinu rekavši mu da ga državno rukovodsto i narod u Srbiji uvek rado dočekuju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas da dve države imaju puno toga zajedničkog u prošlosti, a da pred sobom imaju dobru budućnost. "To je principijelan stav koji neće podleći nikakvoj promeni. Podržavamo Srbiju i nameravamo da je podržavamo i dalje", rekao je Putin. On je ocenio da trgovinsko-ekonomski odnosi imaju tendenciju rasta, ali da mogu biti još mnogo bolji i izrazio nadu da će danas tokom razgovora sa srpskim zvaničnicima biti pronađeni dodatni razlozi za dalju saradnju.

http://www.youtube.com/watch?v=rJm2g-cQPU0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track