RADIKALI U SKUPŠTINI SRBIJE: Podneta inicijativa za smenu Nikolića
Foto: Tanjug

Upozoravaju na kršenje ustava

RADIKALI U SKUPŠTINI SRBIJE: Podneta inicijativa za smenu Nikolića

Politika -
Ovo je naša politička manifestacija da upozorimo javnost šta radi predsednik republike, kako krši Ustav i koliko su narodni poslanici indolentni na ovakvo flagrantno kršenje Ustava", rekao je Šešelj.

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka (SRS) predala je danas Skupštini Srbije inicijativu za razrešenje predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali lider radikala Vojislav Šešelj navodi da nemaju iluziju da će se ta inicijativa naći na dnevnom redu republičkog parlamenta.

"Bez podrške poslanika inicijativa se ne može naći na dnevnom redu. Mi nemamo nikakvih iluzija da ćemo postići tu podršku u ovim uslovima sa ovakvim sastavom skupštine, ali ovo je naša politička manifestacija da upozorimo javnost šta radi predsednik republike, kako krši Ustav i koliko su narodni poslanici indolentni na ovakvo flagrantno kršenje Ustava", rekao je Šešelj.

On je novinarima ispred Doma Narodne Skupštine Srbije rekao da je Nikolić višestruko prekršio Ustav Srbije jer je podržao briselske sporazume kojima se postepeno daje nezvisnost Kosova i Metohije i jer je na kriminalan način je došao do diplome fakulteta na kome nije ni jedan ispit nikada polagao.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, Nikolić je Ustav prekršio i time što je , kako navodi, rezidenciju predsednika republike pretvorio u sedište fondacije njegove supruge Dragice Nikolić i zato što se stavio u ulogu portparola te fondacije. On je podsetio da je na današnji dan pre 25 godina osnovana SRS i da je za četvrt veka prošla "jedan težak, ali slavan put političke borbe za interese srpskog naroda".

"Nažalost iz naših nedara izniknuli su neki od najvećih srpskih izdajnika i mi smo odlučili da današnji praznik SNS obeležimo tako što ćemo podneti skupštini inicijativu sa više od 30.000 potpisa kojom zahtevamo smenu Tomislava Nikolić, zato što je višetruko preksršio Ustav Srbije", rekao je Šešelj.

Inicijativa republičkom parlamentu može se podneti sa najmanje 30.000 prikupljenih potpisa, a na dnevni red može biti uvrštena samo uz podršku i na zahtev neke poslaničke grupe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track