Radomir Nikolić zaposlio sina Radiše Uroševića
Foto: Zorana Jevtic

Gradonačelnik Kragujevca formirao kabinet

Radomir Nikolić zaposlio sina Radiše Uroševića

Politika -
On je zaposlio sina poznatog pevača narodne muzike, bliskog prijatelja svog oca Tomislava Nikolića, i to kao pomoćnika zaduženog za sport

BEOGRAD - Sin narodnog pevača Radiše Uroševića Nikola postao je jedan od najbližih saradnika gradonačelnika Kragujevca i sina predsednika Srbije Tomislava Nikolića Radomira, saznaje Kurir.Naime, Nikola Urošević postavljen je za Nikolićevog pomoćnika zaduženog za sport. Urošević, po obrazovanju diplomirani ekonomista, do 2010. godine bavio se privatnim preduzetništvom u porodičnoj firmi. StručanA za funkciju ga je, sudeći po biografiji sa sajta Grada Kragujevca, očito preporučilo mesto pomoćnika direktora Sportskog centra Mladost, na koje je postavljen 2012. godine. Učestvovao je u organizaciji brojnih sportskih i kulturnih manifestacija. Tu ga je, kako su pisali mediji, zaposlio tata, poznati folk pevač iz Kragujevca. Kad se tome doda i da je Radiša Urošević blizak sa predsednikom Nikolićem, o čemu je u više navrata govorio, Uroševiću junioru nije moglo da promakne „unapređenje“. Nikola Urošević nije bio raspoložen za ćaskanje jer je, kako je rekao, u romingu, ali je kratko objasnio šta ga je preporučilo za kabinet prvog čoveka Kragujevca.- Moja stručnost. I da znate da nisam član nijedne stranke - ko iz topa će Urošević.

Postali političari... Nikola i Radiša Urošević
Postali političari... Nikola i Radiša Urošević

Bez odgovoraPrvi čovek Kragujevca juče nije odgovarao na pozive, dok je Radiša Urošević, inače funkcioner Jedinstvene Srbije, kratko poručio da ne može da govori u ime svog sina.Inače, kako su mediji pisali, Urošević je mlađeg sina zaposlio kao saradnika u PR sektoru „Vodovoda“, a sam pevač je postavljen na mesto umetničkog direktora Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“.

Ko će komeKAD TATA POMAŽE SINUTomislav Nikolić maksimalno koristi položaj da pomogne sinu Radomiru. Tako je juče prihvatio poziv Grada Kragujevca i Univerziteta u tom gradu da bude pokrovitelj Projekta revitalizacije Kneževog arsenala u okviru kompleksa Vojno-tehničkog zavoda i Miloševog venca. Nikolić je istakao da je taj projekat od velikog značaja za razvoj Šumadije i Srbije uopšte.

Uroševići na funkcijiI TATA BIO FUNKCIONERPevača Radišu Uroševića Vlada Srbije imenovala je za člana Upravnog odbora „Pošte Srbije“ 14. oktobra 2014. godine, a bez fotelje je ostao za samo deset dana. On je, zbog pritiska javnosti i sumnje u stručnost za to mesto, podneo ostavku 24. oktobra iste godine. Podsetimo, Kurir je prvi objavio da je Urošević dobio mesto u PTT, a uz to i naknadu od 35.000 dinara, službeni telefon i laptop.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track