RADUJEMO SE OSNAŽENJU MEĐUDRŽAVNIH ODNOSA: Premijeri Belorusije i Češke čestitali Vučiću
Foto: Zorana Jevtić

Srbija dobila novu Vladu

RADUJEMO SE OSNAŽENJU MEĐUDRŽAVNIH ODNOSA: Premijeri Belorusije i Češke čestitali Vučiću

Politika -

Premijer Belorusije Andrej Kobjakov čestitao je predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću ponovni izbor na tu funkciju, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

"Zahvaljujući privrženosti poslu, odanosti cilju i plodotvornoj državnoj delatnosti stekli ste zasluženi autoritet u Srbiji i na političkom terenu, i od strane društva", piše u čestitki.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Premijer Belorusije je naveo da je siguran da će Vučićev rad u svojstvu predsednika Vlade Srbije i dalje doprinositi jačanju bilateralnih odnosa, proširivanju uzajamno korisnih veza Belorusije i Srbije u korist bratskih naroda dve zemlje.

Kobjakov je u čestitki dodao da se nada da će Vučićeva planirana poseta Belorusiji postati još jedna značajna etapa u razvoju belorusko-srpske saradnje, piše u saopštenju.

Čestitkama se pridružio i premijer Češke Republike Bohuslava Sobotke povodom ponovnog imenovanja na dužnost predsednika Vlade u kojoj se izražava podrška reformama i evropskom putu Srbije, a takođe nudi pomoć tokom priprema za članstvo u EU.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Nadam se da će sadašnji snažan mandat Vašoj Vladi omogućiti da nastavi putem reformi i evropskih integracija. Češka Republika, kao što je to i ranije činila, nudi svoje znanje, podršku i pomoć Republici Srbiji, tokom priprema za članstvo u Evropskoj uniji", navodi se u čestitki, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Sobotka je takođe izrazio spremnost da sa Vučićem i Vladom Srbije radi na daljem širenju saradnje između dve zemalje.

"Dugoročno partnerstvo i izvanredni odnosi između Češke Republike i Srbije daje značajan potencijal za budućnost naših zemalja“, poručio je češki premijer, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track