RADULOVIĆ OSTAO BEZ TRI POSLANIKA: Troje članova DJB napustilo poslaničku grupu i sam pokret
Foto: Marina Lopičić

Tvrde da u pokretu nema demokratije

RADULOVIĆ OSTAO BEZ TRI POSLANIKA: Troje članova DJB napustilo poslaničku grupu i sam pokret

Politika -

BEOGRAD - Troje poslanika Dosta je bilo napustilo je danas poslaničku grupu tog pokreta i sam pokret, u kome, kažu, ne postoje demokratske procedure i čija je uloga u presudnom izbornom ciklusu marginalizovana.

Pokret su napustili Jovan Jovanović, Aleksandra Čabraja i Sonja Pavlović. Jovanović je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da su se na taj težak korak odlučili kada se ispostavilo da su uzaludna sva nastojanja da se DJB utemelji na principima demokratije i transparentnosti, za koje se rukovodstvo, kako kaže, deklarativno zalaže.

Propuštena je, kaže, prilika da se DJB profiliše u političku partiju zasnovanu na demokratskim principima i da se nametne kao neprikosnovena alternativa sadašnjoj vlasti.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

"Uvereni smo da veliki deo članstva i simpatizera pokreta deli ovakvo mišljenje", rekao je Jovanović i dodao da se ignoriše mišljenje članstva i odugovlači sa donošenjem odluke o tome kako će DJB nastupiti na predstojećim predsedničkim izborima.

Na konferenciji nisu bila dozvoljena novinarska pitanja, a Jovanović je najavio da će se u narednim danima ponovo obratiti javnosti i izneti stav u vezi sa predsedničkim izborima.

On je rekao da će taj stav biti iznet nakon konsultacija sa onim članovima i simpatizerima DJB koji će slediti primer troje poslanika koji su napustili pokret.

Radulović: Kome srce nije u DJB, ne treba da truje DJB zbog toga

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović napisao je na svom Tviter nalogu da je tokom vikenda taj pokret napustilo nekoliko funkcionera "kojima srce nije u DJB, već na drugom mestu" i da im pokret želi sve najbolje."Kome srce nije u DJB, ne treba da truje DJB zbog toga. Treba da ode tamo gde mu je srce i da svoj doprinos. Trovanje nije doprinos", naveo je Radulović na Tviteru.

On je naveo i da su krajem prošle sednice i tokom vikenda predstavnici DJB-a održali sastanke i dogovorili strategiju, koju će objaviti sutra, dok će sve odluke o izborima doneti na Skupštini stranke 4. marta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track