RAMUŠEVA STRANKA VRŠI PRITISAK NA SRBE I PRETI: Srpsku listu izbaciti zbog izjava o Haradinaju
Foto: Aleksandar Jovanović

Pozivaju na izbacivanje iz vlasti

RAMUŠEVA STRANKA VRŠI PRITISAK NA SRBE I PRETI: Srpsku listu izbaciti zbog izjava o Haradinaju

Politika -

PRIŠTINA - Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Palj Ljekaj izjavio je da bi Srpsku listu trebalo proglasiti "nepoželjnom" i izbaciti iz kosovske vlade zbog izjava njenih članova o lideru ABK Ramušu Haradinaju.

Reagujući na saopštenje Srpske liste u kome je kritikovan bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić zbog izjave da priželjkuje slobodu za Ramuša Haradinaja, Ljekaj je na Fejsbuku napisao da predstavnici Srpske moraju znati da Kosovo ima prijatelje kao i da ne trebaju iskazivati brigu zbog izjava podrške lideru ABK.

"Srpska lista je grupa građana obučena u odela političara koja predstavlja interese Srbije, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića i Ivice Dačića. Zbog toga 'malenkostima' Srpske treba reći da se ne upuštaju u davanje preuranjenih izjava iz glava njihovih političkih učitelja u Beogradu", naveo je šef poslanika ABK.

Ljekaj je napisao i da će Kosovo nastaviti da bude saveznik svima onima koji su dali odgovarajući odgovor u vreme kada je Srbija "činila zločine protiv civila kako na Kosovu, tako i u Hrvatskoj i BiH".

"Garantujemo im da će uprkos njihovoj želji da Ramuša i Kosovo drže izolovanim i daleko, oni vrlo brzo biti oslobođeni od kandži predstavnika Srbije", naveo je Ljekaj. Srpska lista saopštila je ranije da se Stjepan Mesić "pridružio listi albanskih lobista" kada je prilikom posete sedištu ABK u Prištini izjavio da "priželjkuje slobodu za Ramuša Haradinaja".

"Ti lobisti su za krvavi novac, stečen trgovinom narkoticima i ljudskim organima, spremni da učine sve, čak i da ratne zločince nazivaju svojim prijateljima. Mesićeva politička karijera velika je istorija beščašća i ne čudi što je upravo on požurio da popuni svoj penzioni fond prljavim albanskim novcem", navela je Srpska lista.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SLUŽBE ČUVAJU SRBE OD HARADINAJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track